Έκθεση: «Καλλιτέχνες στην Αθήνα-πόλη της κρίσης»

Κατηγορία NEWS, Art Εκδηλώσεις, Τέχνες

ΤΕΧΝΕΣ

Youmagazine Newsroom

 

Η έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα-πόλη της κρίσης» φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 5 έως τις 23 Οκτωβρίου 2017.

 

ΜΕΤΑ την πρώτη της παρουσίαση στο Βερολίνο, στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ, τον Ιούνιο του 2017, η έκθεση φιλοξενείται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 5 έως τις 23 Οκτωβρίου 2017.
Χάρη στη ζωτικότητά της, η καλλιτεχνική σκηνή στην Αθήνα, εν καιρώ οικονομικής και πολιτικής κρίσης, κινεί το ενδιαφέρον τόσο των ΜΜΕ όσο και των εκδοτών του είδους. Η τέχνη του δρόμου καταλαμβάνει μια ιδιαίτερη θέση σε αυτό. Η ελεύθερη έκφραση βρίσκει διέξοδο μέσα στο χείμαρρο της πολιτικής σκέψης και άποψης που καταθέτουν οι καλλιτέχνες πάνω στους τοίχους της πόλης.
Η οικονομική κρίση έχει προ πολλού αποτυπωθεί, εκτός από τη ζωή των κατοίκων, και στον ιστό της πόλης. Τα κλειστά μαγαζιά που δεν άντεξαν, τα εγκαταλειμμένα κτίρια που καταρρέουν, οι γωνιές των δρόμων που γίνονται πρόχειρα «σπίτια» για τους άστεγους, τα πεζοδρόμια που μεταμορφώνονται σε στέκι εξαρτήσεων, όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα συνθέτουν το καινούργιο αθηναϊκό αστικό τοπίο.
Η κρίση εγγράφεται στη ζωή, αποτυπώνεται στην πόλη και η τέχνη την παρακολουθεί και συνδιαλέγεται μαζί της.
14 καλλιτέχνες, 5 γυναίκες και 9 άνδρες από 24 έως 72 ετών, ερευνούν και εκφράζονται μέσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα, βιογραφικές λεπτομέρειες, εικαστικά έργα, εγκαταστάσεις βίντεο, δίνοντας τη δική τους περισσότερο ή λιγότερο ρητή πολιτική καλλιτεχνική θέση. Συνομιλούν, δημιουργούν, αποτυπώνουν την Αθήνα της Κρίσης δημιουργώντας ένα καινούργιο πλαίσιο στο οποίο συνυπάρχουν η ζωή, η καλλιτεχνική δημιουργία και η οικονομική κρίση.
Συμμετέχουν οι: Ελεάνα Μπαλέση, Cacao Rocks, Στέλλα Χριστοφή, Μπάμπης Καραλής, Βένια Δημητρακοπούλου,  Δημήτρης Κουτσούδας, Ανδρέας Κοντέλλης, Τοντ Λάουερυ, Lotek, Todd Lowery, Δημήτρης Μεράντζας, Νατάσσα Πουλαντζά, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Ιωάννα Ράλλη, WD (Wild Drawing).
• Ομαδική Έκθεση από το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210-3418550
• Διάρκεια 5 -23 Οκτωβρίου 2017
• Εγκαίνια 5 Οκτωβρίου ώρα 20:00
• Εκθεσιακοί χώροι ισογείου, 1ου και 2ου ορόφου

 

Πηγή: Art and Press

 


Translate this post