Έφηβη πέθανε επειδή έτρωγε τα μαλλιά της

Κατηγορία Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια 16χρονη με σύνδρομο Ραπουνζέλ πέθανε στη Βρετανία από μόλυνση, επειδή έτρωγε τα ίδια τα μαλλιά της.

Η Τζασμίν Μπήβερ, αριστερά, είχε τραγικό τέλος, καθώς πέθανε από περιτονίτιδα. Image: Supplied
ν

ΜΙΑ 16χρονη μαθήτρια στη Βρετανία είχε τραγικό τέλος, καθώς έπασχε από το σύνδρομο Ραπουνζέλ. Το σύνδρομο Ραπουνζέλ (ή σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης) είναι ψυχική πάθηση που εμφανίζεται συνήθως σε μικρά κορίτσια που τρώνε τα μαλλιά τους με αποτέλεσμα, επειδή δεν μπορούν να τα χωνέψουν, αυτά να συσσωρεύονται στο στομάχι και να γίνονται ένας όγκος, αποτελώντας κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή του ασθενή.
Η Τζασμίν Μπήβερ (Jasmine Beever), η οποία παρουσίασε συμπτώματα περιτονίτιδας, εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο, οι γιατροί όμως, αν και αφαίρεσαν μια μπάλα από τρίχες από το στομάχι της, δεν μπόρεσαν να τη σώσουν, επειδή η λεπτή μεμβράνη που καλύπτει το κοιλιακό τοίχωμα ήταν γεμάτη φλεγμονές εξαιτίας της μόλυνσης.
Στην περίπτωση της άτυχης μαθήτριας, το κουβάρι μαλλιών είχε δημιουργήσει έλκος στομάχου με αποτέλεσμα να μολυνθεί το περιτόναιο που καλύπτει το κύτος της κοιλιάς και τα σπλάχνα.
Οι γιατροί προσπάθησαν, όμως η έφηβη είχε μεταπέσει σε σηπτικό σοκ (καταπληξία).
Τον Ιούλιο του 2017 υπήρξε παρόμοιο περιστατικό και στην Ελλάδα, με μια 8χρονη η οποία έτρωγε τα μαλλιά της. Επειδή κινδύνευε η ζωή της, μεταφέρθηκε και χειρουργήθηκε στο Παίδων Πεντέλης με επιτυχία.

 


Translate this post