Τρέχα κόσμε! Η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια!

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Το αφεντικό (Αλέξης Τσίπρας) τρελάθηκε και μοιράζει 1 εκατομμύριο ευρώ κάθε μήνα σε 1.000 συνεπείς φορολογούμενους!


ν

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καθόλου αστείο! Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με σημερινή ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των κληρώσεων χρηματικών ποσών από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα!
Στο επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου οριστικοποιούν, αυτές τις ημέρες, τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης με την οποία θα καθορίζεται το πλαίσιο και η διαδικασία διενέργειας της λοταρίας.
Το βασικό σενάριο προβλέπει τη διανομή ενός ποσού γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ το μήνα στους φορολογούμενους με τη μορφή των κληρώσεων που θα διενεργούνται με βάση την αξία των συναλλαγών τους με πλαστικό χρήμα και τους λαχνούς που θα αναλογούν σ’ αυτήν.
Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί το μήνα, οι οποίοι θα κερδίζουν ποσό 1.000 ευρώ ο καθένας.
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι οριστικές αποφάσεις για το ύψος του ποσού που θα διανέμεται αλλά και για τον αριθμό των τυχερών θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.
ν

Όλοι οι φορολογούμενοι σε μια λοταρία!

Η λοταρία, ως μέτρο, εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή της φοροδιαφυγής, αφού κάθε φορολογούμενος θα έχει κίνητρο να χρησιμοποιεί την κάρτα του στις συναλλαγές. Κι αυτό, καθώς το ύψος του ποσού των συναλλαγών του με κάρτες θα αναλογεί σε έναν συγκεκριμένο αριθμό λαχνών που θα μπαίνει στην κλήρωση του υπουργείου Οικονομικών σε μηνιαία βάση. Το υπουργείο Οικονομικών θα συγκεντρώνει τα στοιχεία αυτά από τις τράπεζες. Έτσι, για κάθε ΑΦΜ θα αντιστοιχεί ένας αριθμός λαχνών.
Το μέτρο της λοταρίας έρχεται να υποστηρίξει την προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες σε όλη την αγορά μέσω της υποχρεωτικής εφαρμογής των μηχανημάτων POS σε δεκάδες κατηγορίες επαγγελμάτων.
Μάλιστα με χθεσινή απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου έγινε πιο αυστηρή η διαδικασία συμμόρφωσης των επαγγελματιών που δεν έχουν προμηθευτεί POS ενώ υποχρεούνται. Στο εξής για να αποφύγουν το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος, θα πρέπει εντός 30 ημερών από την καταγγελία ή την κοινοποίηση του ελέγχου, να αποδείξουν ότι έχουν εγκαταστήσει το ειδικό μηχάνημα για τις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες. Η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε ότι στο διάστημα των 30 ημερών θα έπρεπε να αποδείξουν ότι το έχουν παραγγείλει από την τράπεζα.
Αυτό που δεν διευκρινίζει το ΥΠΟΙΚ είναι αν θα υπάρχει και Τζακ ποτ, όπως στο Τζόκερ, για να αποκτήσει περισσότερο ενδιαφέρον η κλήρωση.
O tempora, o mores!
ν

Με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

________________

ΣτΣ: Στους φιλομαθείς αναγνώστες του Youmagazine συστήνουμε να διαβάσουν το διήγημα του Μπόρχες “Το Λαχείο στη Βαβυλώνα” (Άπαντα Πεζά, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, Αθήνα 2005).

 


Translate this post