Πίνουν το αίμα του λαού οι κοτζαμπάσηδες του ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία NEWS, Οικονομία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τον Κώστα Αλεξανδρόπουλο

 

Μπαράζ κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών από την Εφορία. Τα χρέη γονατίζουν τους Έλληνες. Κάθε μέρα 1.000 άτομα χάνουν τις περιουσίες τους.

Η «αριστερή ευαισθησία» οδηγεί στο ξεπούλημα της ιδιωτικής περιουσίας. Σε πλήρη εφαρμογή το δόγμα «κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη». Αρπάζουν καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα και περιουσίες οφειλετών.


ν

ΕΠΙ Τουρκοκρατίας, οι κοτζαμπάσηδες ήταν Έλληνες προεστοί και κοινοτικοί άρχοντες, άλλοι διορισμένοι από τους Τούρκους και άλλοι εκλεγμένοι από τους δημογέροντες των κατά τόπους χωριών, με σκοπό τη συλλογή φόρων από τους σκλαβωμένους Έλληνες και απόδοσή τους –με το αζημίωτο φυσικά– στον Τούρκο κατακτητή.
Αν και πέρασαν πάνω από δύο αιώνες, δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα. Οι ελληνικές κυβερνήσεις συνέχισαν να συμπεριφέρονται ως κοτζαμπάσηδες του εκάστοτε ισχυρού. Παλιά ήταν ο Τούρκος. Σήμερα είναι ο Γερμανός. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολογεί τους εξουθενωμένους και αποστραγγισμένους από κάθε οικονομική ικμάδα Έλληνες, με σκοπό τη μεταφορά των περιουσιών τους στα γερμανικά ταμεία – με το αζημίωτο φυσικά.
Το ίδιο έκανε προηγουμένως και η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Όπως οι παλιοί, έτσι και οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες αδιαφορούν για την δυστυχία και την φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του λαού. Και γιατί να νοιαστούν άλλωστε; Πάντοτε θα υπάρχουν αφελείς και παρανοϊκοί που θα τους ψηφίζουν. Πάντοτε θα υπάρχουν ραγιάδες.
Όμως, παρά τη λαίλαπα των φοροεισπράξεων και των κατασχέσεων, κανείς δεν διαμαρτύρεται, κανείς δεν αντιδρά. Γιατί αυτή η αβουλία, η παθητικότητα;
Στην εποχή της Τουρκοκρατίας οι προεστοί και οι κοτζαμπάσηδες έλεγαν στο λαό ότι η σκλαβιά και η δυστυχία ήταν… θέλημα Θεού! Σήμερα είναι… προαπαιτούμενο για την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
Ο Έλληνας έχει πιαστεί σ’ ένα δόκανο, από το οποίο δεν μπορεί να ελευθερωθεί. Στο δόκανο της ένταξης της χώρας στη μεγάλη γερμανο-ευρωπαϊκή οικογένεια και στην Ευρωζώνη.
Και όπως επί Τουρκοκρατίας οι δυστυχείς και άμοιροι τότε Έλληνες τραγουδούσαν:
Ακόμα τούτη την άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες,
τούτο το καλοκαίρι, όσο να ’ρθεί ο Μόσκοβος,
ραγιάδες, ραγιάδες, να φέρει το σεφέρι
*

*[στρατιωτικό εκστρατευτικό σώμα]
Έτσι και εμείς σήμερα, εμμένοντας μέχρι θανάτου στην κοινή ευρωπαϊκή μας πορεία και στην παραμονή μας στη σκληρή ζώνη του ευρώ, τραγουδάμε, όχι λιγότερο απελπισμένα:
Ακόμα τούτη την άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες,
τούτο το καλοκαίρι, όσο να ’ρθεί η Ανάπτυξη,
ραγιάδες, ραγιάδες, να βγούμε στις αγορές.
Αλλά όσο ήρθε τότε ο Μόσκοβος [το ξανθό γένος των Ρώσων που θα σώσει την Ελλάδα] άλλο τόσο θα έρθει και η Ανάπτυξη, για να αρχίσουμε να τρώμε –πάλι– όλοι με χρυσά κουτάλια.
Μέχρι πάντως να έρθει η πολυπόθητη Ανάπτυξη, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να υποστούν την αρπαγή των περιουσιών τους, καθώς οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (εφορίες, Ελεγκτικά κέντρα και η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – ΑΑΔΕ), δηλαδή τα όργανα των σύγχρονων κοτζαμπάσηδων, έχουν βγει… παγανιά, προκειμένου να μην αφήσουν τίποτε όρθιο και κυρίως να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ολοένα αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Ακόμη κι αν πρέπει κάποιοι να πεθάνουν.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ προκαλούν «ίλιγγο»: μόνο μέσα στον Ιούνιο του 2017, επιβλήθηκαν συνολικά 20.954 κατασχετήρια για χρέη προς το κράτος. Δηλαδή τουλάχιστον 1.000 κατασχέσεις ανά εργάσιμη ημέρα.
Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι οφειλέτες σε βάρος των οποίων έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν συνολικά σε 951.114 άτομα έως το τέλος Ιουνίου του 2017, έναντι 839.056 στο τέλος του 2016 και 930.160 στα τέλη Μαΐου του ιδίου χρόνου.
Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως μόνο κατά το α’ εξάμηνο του 2017 επιβλήθηκαν συνολικά 112.058 κατασχετήρια!
Πρόκειται για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, λοιπών εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων (κατοικίες, οικόπεδα κτλ.) σε βάρος ισάριθμων οφειλετών.
ν

5,5 δισ. τα νέα «φέσια» στο Δημόσιο

Παρά το γεγονός ότι ο φόβος των κατασχέσεων επικρέμαται ως… δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των πολιτών, εντούτοις φαίνεται αδύνατο να εξυπηρετηθούν οι φορολογικές υποχρεώσεις.
Μάλιστα έχει αυξηθεί συντριπτικά (59,14%) το ποσοστό των φορολογουμένων που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Συνολικά φτάνουν τα 951.114 φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε 5,475 δισ. ευρώ ανήλθαν στο τέλος του Ιουνίου οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο, καταγράφοντας αύξηση κατά 727 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα χρέη, ύψους 4,748 δισ. ευρώ, ένα μήνα νωρίτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος τον Ιούλιο, δημιουργώντας ένα νέο «φέσι» ύψους 671 εκατ. ευρώ.
Η ζοφερή αυτή εικόνα είναι ενδεικτική για το πού οδηγεί τη χώρα η οικονομική πολιτική των τωρινών κοτζαμπάσηδων. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα καταχρεωμένο κράτος, όπου όλοι χρωστούν σε όλους, ενώ ο όρος «ιδιοκτησία» αρχίζει πλέον να θυμίζει κακόγουστο ανέκδοτο, ιδίως αν σκεφτεί κανείς πως έχουν ήδη αρχίσει να δρουν στη χώρα οι άρπαγες και τα «κοράκια» των δανειστών.
Τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 400.000 νέοι έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς.
Ακόμα τούτη την άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες,
τούτο το καλοκαίρι, όσο να ’ρθεί η Ανάπτυξη,
ραγιάδες, ραγιάδες, να βγούμε στις αγορές

 


Translate this post