Δύσκολες ώρες περνάει η Μαρία Μενούνος

Κατηγορία NEWS, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Η Μαρία Μενούνος διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο και υποβλήθηκε σε  χειρουργική επέμβαση. Πώς ανακάλυψε το πρόβλημα της υγείας της.


Πηγή: E! News

ν

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ώρες περνάει η διάσημη ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια και ηθοποιός, Μαρία Μενούνος. Η 39χρονη Μενούνος διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο και υποβλήθηκε σε  χειρουργική επέμβαση, ενώ παραιτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Ε! News για να αφοσιωθεί στην αποκατάσταση της υγείας της.
Ο όγκος αφαιρέθηκε ύστερα από 7ωρη χειρουργική επέμβαση την ημέρα των γενεθλίων της, στις 8 Ιουνίου και είχε το μέγεθος από μπαλάκι του γκολφ. Σύμφωνα με τους γιατρούς η αφαίρεση έγινε με επιτυχία, αλλά υπάρχει ο φόβος να δημιουργηθεί ξανά. Τραγική, ειρωνεία: η μητέρα της Λίτσα Μενούνος, πάσχει επίσης από όγκο στον εγκέφαλο 4ου σταδίου.
«Τον Φεβρουάριο νόμιζα ότι είχα πάθει μόλυνση στο αυτί και πήγα στον γιατρό ο οποίος μου είπε: “Τα αυτιά σου δεν έχουν πρόβλημα. Είναι τα πιο καθαρά που έχω δει. Τι άλλο αισθάνεσαι;” “Αισθάνομαι ζαλάδες και πονοκεφάλους. Χάνω λίγο τα λόγια μου και έχω πρόβλημα να διαβάζω το autocue”», διηγήθηκε η Μενούνος στο περιοδικό People.
Ο γιατρός της συνέστησε να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία. Η ίδια είπε ότι καθυστέρησε την αξονική γιατί την επόμενη εβδομάδα άρχισε να αισθάνεται καλύτερα. Τον Απρίλιοόμως έκανε την εξέταση και έμαθε δυστυχώς ότι είχε όγκο στον εγκέφαλο. Ένα μηνιγγίωμα. «Δεν έκλαψα. Γέλασα. Νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα».
Το μηνιγγίωμα είναι ένας όγκος εγκεφάλου, που προέρχεται από τις μήνιγγες (δηλ. τα περιβλήματα γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό). Σε γενικές γραμμές είναι καλοήθης όγκος, δηλ. αναπτύσσεται αργά και δεν εισχωρεί στον εγκέφαλο, απλά τον απωθεί. Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου το μηνιγγίωμα έχει κακοήθεις χαρακτήρες δηλ. διεισδύει στον εγκέφαλο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.
Η Μαρία Μενούνος παρέμεινε στο νοσοκομείο για έξι ημέρες μετά την επέμβαση, ενώ τώρα αναρρώνει στο σπίτι και περνά χρόνο με την μητέρα της Λίτσα, της οποίας η κατάσταση χαρακτηρίζεται ευτυχώς «σταθερή». «Το πρόσωπό μου παραμένει μουδιασμένο. Είναι κάτι που χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα για να επουλωθεί πλήρως, αλλά αισθάνομαι πιο δυνατή μέρα με την ημέρα».
Αλλά και ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζίμι Κάρτερ αποκάλυψε πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξή του τη μάχη που δίνει ενάντια στον καρκίνο του εγκεφάλου από τον οποίο έχει προσβληθεί.
ν


Translate this post