Περνώντας μέσα από τον μαγικό καθρέφτη (βίντεο)

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Παράξενα

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας κινηματογραφιστής δημιούργησε ένα σύντομο βιντεοκλίπ που δείχνει να αψηφά τους νόμους της φυσικής.

Ο κινηματογραφιστής Κέβιν Πάρι και ο μαγικός του καθρέφτης. Πηγή: Instagram
ν
ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ οι καθρέφτες θεωρούντο πύλες που συνέδεαν τον κόσμο μας με έναν άλλο κόσμο μαγικό, σύμβολα της φαντασίας –ή της συνείδησης– καθώς, όπως ο ανθρώπινος νους, μπορούν να αναπαράγουν την αντανάκλαση του ορατού κόσμου όπως είναι στην πραγματικότητα.
Πολλοί φιλόσοφοι έχουν συσχετίσει τον καθρέφτη με τη σκέψη, αφού είναι το όργανο αυτοπαρατήρησης και αντανάκλασης του απείρου. Αυτός ο συμβολισμός συνδέει τον καθρέφτη με τον μύθο του Νάρκισσου και τα αντανακλαστικά νερά, όπου ο κόσμος συμβολίζεται σαν ένας τεράστιος Νάρκισσος που καθρεφτίζεται στην ανθρώπινη συνείδηση.
Γι’ αυτό από την αρχαιότητα ο άνθρωπος βλέπει τον καθρέφτη με ένα διφορούμενο νόημα. Είναι μια επιφάνεια που αναπαράγει τις εικόνες και κατά κάποιο τρόπο τις περιέχει, τις απορροφά. Εμφανίζεται συχνά στις λαϊκές ιστορίες προικισμένος με μαγική δύναμη, καθώς μπορεί να αναγεννά μορφές που είχε καθρεφτίσει στο παρελθόν, αλλά και να γίνεται η πύλη απ’ όπου περνάει η ψυχή όταν αποχωρίζεται από το σώμα. Για το λόγο αυτό οι παλιοί συνήθιζαν να σκεπάζουν τους καθρέφτες ή να τους γυρίζουν με το πρόσωπο προς τον τοίχο, ιδιαίτερα όταν κάποιος πεθαίνει στο σπίτι.
Κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν όντα από έναν άλλο κόσμο να περάσουν μέσω του καθρέφτη στον δικό μας.
Στο βιντεοκλίπ που ακολουθεί ο κινηματογραφιστής Κέβιν Πάρι (Kevin Parry) περνάει ο ίδιος μέσα από έναν καθρέφτη τον οποίο έχει ακουμπήσει πάνω σε ένα δέντρο στη μέση ενός δάσους. Καθώς περπατάει με τη μηχανή του προς τον καθρέφτη, φαίνεται να μπαίνει μέσα σ’ αυτόν και να βγαίνει από την άλλη πλευρά, σε μια άλλη περιοχή του δάσους, επιστρέφοντας στο σημείο της εκκίνησης. Και αυτό το επαναλαμβάνει αρκετές φορές, δίχως να μπορεί κάποιος να εξηγήσει πώς το κάνει.
Όπως λέει ο ίδιος, δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε κάποια μάσκα ούτε το γνωστό πράσινο φόντο πάνω στο οποίο μπορεί κάποιος να προβάλει οτιδήποτε, όπως συμβαίνει σε πολλές ταινίες.
Υποστηρίζει ότι η λήψη είναι συνεχόμενη, διευκρινίζοντας ότι τις λήψεις τις έκανε στις 5:30 το πρωί στο δάσος του Όρεγκον, ώστε να είναι μόνος του, καθώς εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν επισκέπτες ή περιπατητές.
v

Walk in the Woods

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kevin Parry (@kevinbparry) στις


v

 


Translate this post