Ζεν, Αστρολογία και Άνοιξη – Προβλέψεις

Κατηγορία Αστρολογία-Αριθμολογία

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΖΕΝ

Από την Έλλη Άμποτ

 

«Δεν πρέπει να είναι δεμένος κανείς με τους κανόνες, αλλά να δημιουργεί τους δικούς του. Αυτό το είδος της ζωής θέλει να ζήσουμε το Ζεν».

Δ.Τ. Σουζούκι


v

ΤΟ ΖΕΝ δίνει έμφαση στην απλότητα και στον φυσικό κόσμο. Πηγαίνει πέρα από την ικανοποίηση των αισθήσεων, στη διέγερση του νου και του αισθήματος προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα.
Παρ’ όλο που γεννήθηκε στην Ινδία και ολοκληρώθηκε στην Κίνα, η μεταφορά του Ζεν στην Ιαπωνία τον 13ο αιώνα ήταν αυτή που το έκανε διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η καλλιτεχνική ευαισθησία που το διακρίνει έχει αφήσει τη σφραγίδα της στην ιαπωνική κουλτούρα έως σήμερα.
Το Ζεν τονίζει τη βιωματική σοφία με την επίτευξη της αιφνίδιας φώτισης. Ως εκ τούτου, υποβαθμίζει τη θεωρητική γνώση υπέρ της άμεσης υλοποίησης μέσω του διαλογισμού και της πρακτικής του νόμου του ντάρμα (αβλάβειας).
Η ιαπωνική λέξη Ζεν προέρχεται από την ιαπωνική προφορά της κινεζικής λέξης Τσαν (Chán), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη dhyana (ντυάνα) που σημαίνει «ουρανός», «διαλογισμός» ή «κατάσταση ανώτερης συνείδησης».
Η εμφάνιση του Τσαν (Ζεν), ως μια ξεχωριστή σχολή του Βουδισμού, εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Κίνα τον 6ο αιώνα. Από την Κίνα εξαπλώθηκε νότια έως το Βιετνάμ, και ανατολικά προς την Κορέα και την Ιαπωνία. Η καθιέρωση του Τσαν πιστώνεται στον Ινδό πρίγκιπα (μετέπειτα μοναχός) Μποντιντάρμα, ο οποίος ταξίδεψε στην Κίνα για να διδάξει μια «ειδική διδασκαλία εκτός γραφών, που δεν στηρίζεται σε λέξεις ή γράμματα».
v


ν

Η βασίλισσα Χιμίκο

Οι ιστορικές μαρτυρίες αναφέρουν μια βασίλισσα, την Χιμίκο (170-248), η οποία λέγεται ότι εισήγαγε την αστρολογία στη χώρα της. Η Χιμίκο κυβερνούσε τη φυλή που κατοικούσε στη νοτιοδυτική περιοχή των νησιών Χονσού και Κιούσου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ζούσε σε ένα φρούριο στην κορυφή ενός λόφου και είχε στην υπηρεσία της 1.000 πολεμίστριες. Ο αδελφός της είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση έξω από τα τείχη, σαν ένα είδος αντιβασιλιά.
Η Χιμίκο είχε διπλό ρόλο, ήταν βασίλισσα και παράλληλα σαμάνος με πρόσβαση στον κόσμο των πνευμάτων. Δεν αναφέρεται αν είχε θεϊκή καταγωγή, υπήρξε όμως ένα είδος θεϊκού αρχέτυπου. Αργότερα, οι αυτοκράτορες της Ιαπωνίας θεωρούνταν απευθείας απόγονοι της θεάς του Ήλιου, Αματεράσου, η οποία μαζί με τον αδελφό της είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία της Ιαπωνίας. Η Βασίλισσα Χιμίκο είναι μια από τις πρώτες πνευματικές μορφές που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της Ιαπωνίας.
Βρείτε παρακάτω το ζώδιό σας, σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης, και ανακαλύψτε τη Ζεν προσωπικότητά σας!

 

ΑΝΘΟΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

(15 Φεβρουαρίου έως 20 Μαρτίου)
Προσωπικότητα: Το κεράσι συμβολίζει τη ζωή: έχετε πάθος για τη ζωή και μοιάζετε πάντα να εκπέμπετε ενέργεια. Οι άλλοι θαυμάζουν τον αυθορμητισμό, τη ζεστασιά και τον ενθουσιασμό σας.
Χρησμός: Να ακολουθείτε πάντα τους στόχους σας με δυναμισμό και αφοσίωση. Ο έρωτας είναι μια σημαντική κινητήρια δύναμη στη ζωή σας και φέρνει στην επιφάνεια τις ικανότητες και τα ταλέντα σας. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολίες, μπορείτε να καταφύγετε στη βοήθεια των φίλων σας.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Ο έρωτας θα βρίσκεται έως τις 15 Απριλίου σε ύπνωση. Από τις 16 Απριλίου, όμως, έως τις 20 Ιουνίου η Σελήνη θα είναι ευνοϊκή μαζί σας.
Τα δυνατά σας σημεία: Είστε κοινωνικοί, διαθέτετε δυναμικό πνεύμα και μια άσβεστη επιθυμία να επιτύχετε. Διατηρήστε τη δυναμικότητά σας∙ θα σας πάει μακριά. Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.
Συμβουλή Ζεν: Μην ξεφεύγετε από το δρόμο σας για να ακολουθήσετε το δρόμο κάποιου άλλου. Κάτι τέτοιο θα σας έφερνε μεγάλη απογοήτευση.

 

ΗΛΙΟΣ

(21 Μαρτίου έως 29 Απριλίου)
Προσωπικότητα: Ο ήλιος είναι το πιο λαμπερό άστρο στον ουρανό! Είστε ιδεαλιστές και η σοφία και η ομορφιά είναι οι κινητήριες δυνάμεις σας. Πιστεύετε και πασχίζετε για τη δικαιοσύνη και γι’ αυτό θεωρείτε ότι αν όλοι έβαζαν λίγο παραπάνω τα δυνατά τους, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Είστε αιώνια αισιόδοξοι.
Χρησμός: Ακολουθήστε το ένστικτό σας και μην το υποτιμάτε γιατί σας προσφέρει πάντα εξαιρετικές συμβουλές και σας οδηγεί στο σωστό μονοπάτι.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Εξαιτίας της ανάδρομης Αφροδίτης, αυτή την Άνοιξη η αγάπη θα έρθει μετά τις 15 Απριλίου. Χρειάζεστε όμως ανανέωση για να υποδεχτείτε τον έρωτα. Η Πανσέληνος στις 11 Απριλίου θα φέρει ένα ορισμένο επίπεδο φώτισης σε εσάς και το ταίρι σας. Ο Ιούνιος θα φέρει εκπλήξεις στην ερωτική σας ζωή.
Τα δυνατά σας σημεία: Διαθέτετε μια φυσική ικανότητα να ελκύετε τους άλλους, κάτι που σας βοηθά να δημιουργείτε σχέσεις με τα άτομα που σας αρέσουν. Μην φοβηθείτε να κάνετε το πρώτο βήμα.
Συμβουλή Ζεν: Προσέξτε όταν είστε ερωτευμένοι να μην αφήνετε το πάθος να κυριαρχεί πάνω σας. Αν ερωτεύεστε χωρίς διάκριση, ο έρωτας θα σας καταστρέψει.

 

ΜΠΑΜΠΟΥ

(30 Απριλίου έως 4 Ιουνίου)
Προσωπικότητα: Ελαφρύ και ευέλικτο, το μπαμπού λικνίζεται σύμφωνα με τις διαταγές του ανέμου. Διαθέτετε σοφία και καλλιέργεια, καθώς και την ικανότητα να μοιράζεστε τις εμπειρίες και τη γνώση σας με τους άλλους. Αυτό είναι και το ισχυρότερο κίνητρο που έχετε στη ζωή.
Χρησμός: Δείξτε εμπιστοσύνη στη διαίσθησή σας, δεν θα σας απογοητεύσει.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Οι αισθηματικές προοπτικές σας γίνονται εξαιρετικές μετά τις 15 Απριλίου, όταν η Αφροδίτη γίνεται ορθόδρομη. Δεν αποκλείεται να συνδεθείτε ερωτικά με έναν φίλο σας. Την Άνοιξη, η ζωή και η αγάπη θα ανθίσουν για εσάς και το ταίρι σας, ενώ μετά την 1η Ιουνίου θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα γίνετε πιο αξιαγάπητοι.
Τα δυνατά σας σημεία: Διαθέτετε ακεραιότητα χαρακτήρα, επιμονή και δυναμισμό απέναντι στις προκλήσεις της ζωής.
Συμβουλή Ζεν: Μην πηγαίνετε ποτέ αντίθετα στο ρεύμα. Έτσι, θα λύσετε τα προβλήματά σας πιο εύκολα.

 

ΒΟΔΙ

(5 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου)
Προσωπικότητα: Είστε πολυάσχολοι και συχνά δουλεύετε παραπάνω από όσο πρέπει! Είστε εργατικοί και κάνετε ό,τι χρειάζεται χωρίς να γκρινιάζετε. Αναλαμβάνετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και φροντίζετε να ολοκληρώνετε πάντα μια δουλειά.
Χρησμός: Επιδιώξτε να δημιουργήσετε οικογένεια γιατί κάτι τέτοιο θα σας χαρίσει μεγάλη ευτυχία.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Η Πανσέληνος στις 11 Απριλίου θα αποτελέσει ένα σημείο καμπής στην αισθηματική σας ζωή. Μια περιστασιακή σχέση θα τελειώσει, αλλά κάτι καινούριο θα εμφανιστεί στον ορίζοντα. Οι ελεύθεροι θα δεχτούν τα βέλη του έρωτα γύρω στις 3 Ιουνίου και τα σημάδια θα είναι πολύ έντονα για να τα προσπεράσει κανείς.
Τα δυνατά σας σημεία: Είστε ρεαλιστές και μπορείτε να δεχτείτε τα πράγματα όπως είναι, χωρίς να τρέφετε ψευδαισθήσεις. Το χιούμορ και η δύναμη της πειθούς είναι τα δυνατά σημεία σας.
Συμβουλή Ζεν: Πιστέψτε στα όνειρά σας, όσο τρελά κι αν είναι. Από όλα τα ζώδια, το δικό σας είναι το πιο ικανό για να τα πραγματοποιήσει.

 

ΛΩΤΟΣ

(7 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου)
Προσωπικότητα: Η γλυκιά, ονειρική και συναισθηματική φύση σας δείχνει συμπάθεια και κατανοεί αμέσως τα προβλήματα των άλλων. Είστε επίσης ενθουσιώδεις, θετικοί και χαίρεστε τη ζωή, τον έρωτα και τα παιδιά.
Χρησμός: Μην διστάζετε να κοιτάζετε ψηλά. Το μέλλον κρύβει τα καλύτερα και εσείς είστε κατακτητές.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Η ειλικρίνεια θα σας αποζημιώσει και η αγάπη θα ζεσταίνει την καρδιά σας μετά τις 16 Απριλίου. Οι άλλοι σας δείχνουν στοργή και εσείς λάμπετε από ομορφιά. Παράλληλα, σας χαρακτηρίζει ένα πνεύμα περιπέτειας. Μην αφήσετε τα προβλήματα στη δουλειά να επηρεάσουν την αισθηματική σας ζωή. Μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα με τον σύντροφό σας γύρω στις 25 Μαΐου, ενώ αν είστε ελεύθεροι, θα νιώσετε ένα ερωτικό σκίρτημα για κάποιο φιλικό σας πρόσωπο γύρω στις 6 Ιουνίου.
Τα δυνατά σας σημεία: Ξεχειλίζετε από ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Δεν διστάζετε να πάρετε πρωτοβουλίες για να βελτιώσετε τη ζωή σας.
Συμβουλή Ζεν: Μην φοβάστε το πάθος. Μάθετε να αγαπάτε χωρίς όρια.

 

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ

(2 έως 27 Αυγούστου)
Προσωπικότητα: Ο προορισμός σας στη ζωή είναι να γεφυρώσετε το χάσμα ανάμεσα σε δύο κόσμους και να βοηθήσετε τους άλλους να περάσουν από τη γέφυρα αυτή. Ελκύεστε από το παράξενο και το ασυνήθιστο, τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Είστε καλλιτεχνικές και γενναίες φύσεις.
Χρησμός: Ποτέ μην αφήνετε κάτι στα μισά. Συνεχίστε να αγωνίζεστε μέχρι να αποδώσουν οι προσπάθειές σας και να βγείτε νικηφόροι. Μην γίνεστε ανυπόμονοι, ο χρόνος είναι με το μέρος σας.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Γίνεστε ξανά ευτυχισμένοι εκεί που δεν το περιμένατε, ενώ κάτι που θεωρούσατε χαμένο αποδεικνύεται ότι είναι ακόμη εδώ. Η Πανσέληνος στις 11 Απριλίου θα επιτρέψει να επικοινωνήσετε πιο αποτελεσματικά με το ταίρι σας. Αν η εσωτερική φωνή σας λέει ότι ένα εκκολαπτόμενο ειδύλλιο είναι λάθος, τότε μην προχωρήσετε.
Τα δυνατά σας σημεία: Η θωράκιση και η αισιοδοξία σας επιτρέπουν να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην ερωτική, όσο και την επαγγελματική ζωή. Προχωρήσετε άφοβα.
Συμβουλή Ζεν: Ζήστε και σχεδιάστε τη ζωή σας σαν να ήσασταν αθάνατοι!

 

ΒΟΤΣΑΛΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

(28 Αυγούστου έως 10 Οκτωβρίου)
Προσωπικότητα: Περίεργοι, εξωστρεφείς, με καθαρή ματιά και γεμάτοι από γοητεία και καλοσύνη γνωρίζετε πολύ καλά πώς να γοητεύετε τους πάντες.
Χρησμός: Βάλτε τα δυνατά σας και μην χάνετε την ψυχραιμία σας, επειδή δεν μπορείτε να γίνετε τέλειοι. Έχετε υπόψη σας ότι η τελειότητα δεν ανήκει σ’ αυτό τον κόσμο.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Από τις 16 Απριλίου έως τις 20 Ιουνίου, η δύναμη της γοητείας σας θα αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που θα καταπλήξει κι εσάς τους ίδιους. Απολαύστε το κλίμα που θα δημιουργηθεί και αφήστε τον εαυτό σας να ξεδώσει λίγο ή και πολύ! Εσείς και το ταίρι σας είναι πιθανό να επανεξετάσετε ορισμένα σημεία της σχέσης σας. Αν κάποιος από εσάς νιώθει παραγνωρισμένος, ή ότι τα καθημερινά βάρη δεν είναι ισομερώς κατανεμημένα, θα έχετε την ευκαιρία να διορθώσετε τα σημεία αυτά. Γύρω στις 1 με 3 Ιουνίου κάποιος μπορεί να σας προσεγγίσει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.
Τα δυνατά σας σημεία: Θα μπορέσετε να ξεπεράσετε ένα συναισθηματικό μπλοκάρισμα χάρη σε μια περίοδο ενδοσκόπησης απ’ την οποία θα περάσετε. Εντοπίστε την πηγή της ενέργειάς σας – δεν είναι άλλη από εσάς τους ίδιους.
Συμβουλή Ζεν: Μην αποδυναμώνεστε πηγαίνοντας προς χίλιες δυο κατευθύνσεις. Απλά αναζητήστε την αρμονία και την ευτυχία.

 

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

(11 Οκτωβρίου έως 18 Νοεμβρίου)
Προσωπικότητα: Είστε σίγουροι για τα ταλέντα σας και ανοίγετε το δρόμο στη ζωή σας ήρεμα και μεθοδικά. Η ζωή σας έχει ήδη αλλάξει πορεία αρκετές φορές, αλλά αυτό δεν σας αποθαρρύνει ούτε στο ελάχιστο. Πιστεύετε ότι η ζωή είναι περιπέτεια.
Χρησμός: Μην πιέζετε τα πράγματα. Περνάτε από μια περίοδο κατά την οποία η ζωή σας επιστρέφει ό,τι χάσατε πριν από μερικά χρόνια σε συναισθηματικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Αυτή την Άνοιξη ένας παλιός έρωτας ίσως ξαναγυρίσει στη ζωή σας. Για κάποιους, η Σελήνη θα δημιουργήσει τις συνθήκες να ξεκινήσουν κάτι από την αρχή. Θα αισθανθείτε ανανεωμένοι από τις αρχές Ιουνίου. Η Αφροδίτη θα προσθέσει την αρμονία και την υποστήριξη που χρειάζεστε στον αισθηματικό τομέα για μια ακόμη φορά.
Τα δυνατά σας σημεία: Ξέρετε πώς να βάζετε προτεραιότητες και να πηγαίνετε κατευθείαν στο σημαντικό. Αυτό σημαίνει ότι έχετε εξασφαλισμένες τη θέρμη για τη ζωή και την εσωτερική αρμονία.
Συμβουλή Ζεν: Ακούστε τις ανάγκες σας, το σώμα και τα συναισθήματά σας. Αυτά θα σας καθοδηγήσουν.

 

ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ

(19 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου)
Προσωπικότητα: Γνωρίζετε τι θέλετε και είστε διατεθειμένοι να αγωνιστείτε για τις ιδέες σας. Είναι πιθανό να χρειάζεστε ένα συνεργάτη που να σας βοηθά να αναλαμβάνετε μεγάλα έργα για τα οποία όμως θα αποτελείτε εσείς οι ίδιοι την έμπνευση.
Χρησμός: Μεταδώστε την ενέργεια που σας χαρακτηρίζει στους άλλους και θα έχετε όλες τις χαρές του κόσμου.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Η ερωτική σας ζωή θα είναι αυτή την Άνοιξη κάπως ασταθής, καθώς ένα εκκολαπτόμενο ειδύλλιο προστίθεται σε μια νέα σχέση που ξεκινήσατε λίγο πριν. Μην πάρετε τελικές αποφάσεις έως τα μέσα Απριλίου. Εάν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τον Ιούνιο, ακόμα καλύτερα. Την 1η Ιουνίου θα ξέρετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.
Τα δυνατά σας σημεία: Διαθέτετε κατανόηση και τη μοναδική ικανότητα είτε να ξαναπιάνετε τα πράγματα από εκεί που τα αφήσατε είτε να γυρίζετε σελίδα, αφήνοντας το παρελθόν πίσω σας. Τα στοιχεία αυτά θα σας βοηθήσουν να σημειώσετε μεγάλες προόδους μέσα στους επόμενους μήνες.
Συμβουλή Ζεν: Επιδιώξτε την επαφή με τα παιδιά, ο αυθορμητισμός τους θα σας ωφελήσει.

 

ΣΕΛΗΝΗ

(27 Δεκεμβρίου έως 18 Ιανουαρίου)
Προσωπικότητα: Μυστηριώδεις, μυστικοπαθείς και προκλητικά ήρεμοι, αιχμαλωτίζετε τους άλλους με τους τρόπους σας.
Χρησμός: Τίποτα δεν μπορεί να σας σταματήσει και τίποτα δεν μπορεί να σας φέρει προ απροόπτου. Προχωρήστε άφοβα.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Η περίοδος αυτή δεν θα είναι χωρίς προβλήματα εάν είστε σε μια σχέση. Θα πρέπει να πάρετε ορισμένες αποφάσεις. Αν είστε ελεύθεροι, ετοιμαστείτε για ένα μεγάλο έρωτα  από τις 6 Ιουνίου έως τις αρχές του καλοκαιριού! Η αναμονή αξίζει τον κόπο.
Τα δυνατά σας σημεία: Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα σημάδια που σας οδηγούν σε θετικές αλλαγές. Είστε επίσης πρόθυμοι να ακολουθήσετε τις καλές συμβουλές των φίλων.
Συμβουλή Ζεν: Προσέχετε τον εαυτό σας όπως πρέπει. Μην τον παραμελείτε και μην τον υποτιμάτε. Η Σελήνη σας προστατεύει με κάθε νέο της ξεκίνημα και κατά της διάρκεια του τελευταίου τετάρτου της.

 

ΙΕΡΗ ΧΕΛΩΝΑ

(19 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου)
Προσωπικότητα: Δίνετε την εικόνα σοφού, μετρημένου και ήρεμου ατόμου, αλλά στην πραγματικότητα κρύβετε μια φλογερή, ελεύθερη φύση που μάχεται για τις αξίες της.
Χρησμός: Μην διστάζετε να εκφράζετε την άποψή σας. Η σιωπή δεν πρέπει να έχει θέση στη ζωή σας.
Προβλέψεις για την Άνοιξη: Θα περιβάλλεστε από πολλούς φίλους και θα διανύσετε μια πολλά υποσχόμενη περίοδο. Μεταξύ 6 Απριλίου και 27 Ιουνίου υπάρχει το ενδεχόμενο ενός νέου προσώπου που θα μπει στη ζωή σας και θα φέρει τον έρωτα.
Τα δυνατά σας σημεία: Η καρδιά και η ψυχή σας συνοδεύουν σε ό,τι κάνετε. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αναλάβετε μια δουλειά που σημαίνει πολλά για εσάς.
Συμβουλή Ζεν: Υπερασπιστείτε τα πιστεύω σας. Ο χρόνος βρίσκεται πάντα με το μέρος σας, γι’ αυτό σκεφτείτε καλά και στοχεύστε προσεχτικά στο στόχο σας.

ν

© 2017 Youmagazine.gr

 


Translate this post