Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

v

ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ν

Ο μύθος

H πανέμορφη, αλλά ματαιόδοξη Αφροδίτη είναι η επιτομή της λαγνείας και της ερωτικής δύναμης. Ήταν παντρεμένη με τον χωλό Ήφαιστο, αλλά σπάνια μοιραζόταν το κρεβάτι της μαζί του. Στους εραστές της συμπεριλαμβανόταν ο Άρης, ο θεός του πολέμου και ο Άδωνις, τον οποίο μοιραζόταν με βαριά καρδιά με την Περσεφόνη, τη βασίλισσα του Κάτω Κόσμου.
v

Ερωτικό προφίλ

Όπως και η Αφροδίτη, γνωρίζετε πολύ καλά πώς να σαγηνεύετε τους εραστές σας. Χαρισματικές και ερωτικές, σπάνια αφήνετε τα συναισθήματά σας να φανούν και μπορεί να αρνηθείτε στον εαυτό σας τη συναισθηματική δέσμευση μέχρι να βρείτε τον ιδανικό εραστή. Μπορεί να διατηρείτε συγχρόνως διάφορες σχέσεις, αλλά η σεξουαλική σας αυτοεκτίμηση είναι χαμηλή. Παρ’ όλα αυτά, φοράτε το προσωπείο της ερωτικής και ανέμελης θεάς, τονίζοντας τη θηλυκότητά σας. Το σεξ για σας πρέπει να διακρίνεται από μια νότα ομορφιάς και ιδεαλισμού, αλλά συχνά αρνείστε από τον εαυτό σας τον οργασμό, φοβούμενες ότι θα φανείτε αντιερωτικές στο σύντροφό σας. Μήπως αισθάνεστε ανασφαλείς όταν τα εντυπωσιακά εσώρουχα αφαιρούνται; Μπορεί να είναι σημαντικό να διατηρεί κανείς το ιδανικό της ομορφιάς ζωντανό, αλλά δεν αξίζει να χάσετε τον ερωτισμό σας γι’ αυτό.
v

Δυνατότητες

Έχετε επίγνωση της ομορφιάς σας και της επίδρασης που έχετε πάνω στους άνδρες, αλλά δεν σας αρέσουν οι βαριές αναπνοές, τα ιδρωμένα σώματα και οι συναισθηματισμοί που συνοδεύουν την ερωτική πράξη. Μπορεί να φαίνεστε πανέμορφη, αλλά είστε μόνη και μάλλον φοβάστε το ερωτικό πάθος. Πρέπει να έρθετε σε επαφή με την ερωτική, παθιασμένη γυναίκα που κρύβεται μέσα σας και να μην περιμένετε τόσα πολλά από τον εαυτό σας ή το σύντροφό σας. Έχετε υπόψη σας ότι η αληθινή σεξουαλικότητα προέρχεται από μέσα μας και όχι από τις επιδόσεις μας στο κρεβάτι. Σας ελκύουν οι σχέσεις όπου μπορείτε να έχετε το πάνω χέρι, αλλά αν θέλετε να έχετε μια πραγματικά ικανοποιητική σχέση, θα πρέπει να αφήσετε το σύντροφό σας να σας γνωρίσει καλύτερα. Αν μπορείτε να «παντρέψετε» την έκσταση της κατάκτησης με την κοινή ικανοποίηση, τότε θα βιώσετε ένα ανώτερο, απολαυστικό είδος έρωτα.
ν

Φράση δύναμης

«Έχω εμπιστοσύνη στην ερωτική πλευρά μου και στον σύντροφό μου».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post