Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

ν

ΕΣΤΙΑ
v

O μύθος

H Εστία είναι η θεά του σπιτιού και της οικογενειακής θαλπωρής. Ευγενική, μετριόφρων και συγκροτημένη προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά στους ανθρώπους. Σαν αδελφή του Δία, ήταν μάρτυρας σε όλες τις αισθηματικές υποθέσεις και τα ερωτικά δράματα των θεών, αλλά η ίδια διατηρούσε μια συγκρατημένη στάση και διατηρούσε τη φωτιά του οίκου των θεών πάντα αναμμένη. H εστία στο σπίτι κάθε αρχαίου Έλληνα θεωρείτο ιερή και η φλόγα της δεν επιτρεπόταν να σβήσει ποτέ.
v

Ερωτικό προφίλ

Δεν σας αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και δεν ενδίδετε σε μελοδραματισμούς. Είστε άνετες στον έρωτα και είστε ικανοποιημένες με έναν παθητικό ρόλο στο σεξ. Συνήθως, προτιμάτε να κάνει ο σύντροφός σας το πρώτο βήμα και παρ’ όλο που δεν είναι τόσο σημαντικό για σας να κάνετε συχνά έρωτα, είναι εύκολο να διεγερθείτε από τη στιγμή που θα βρεθείτε στη ζεστή και ασφαλή αγκαλιά του συντρόφου σας. Απολαμβάνετε τον έρωτα σε όλη του την ένταση, αλλά δεν ανήκετε στους τύπους που τον ζητάνε απεγνωσμένα. Είστε αισθησιακές, αλλά η ερωτική σας αυτοεκτίμηση είναι χαμηλή και ανησυχείτε για το τι θα σκεφτεί ο σύντροφός σας αν δείξετε πειραματική διάθεση στον έρωτα ή αν του ζητήσετε ανοιχτά σεξ. Το σώμα σας δεν σας ικανοποιεί απόλυτα και δυσκολεύεστε να δείτε το σεξ σαν πηγή μεγάλης ευχαρίστησης.
v

Δυνατότητες

Aν ταυτίζεστε με την προσωπικότητα της Εστίας θα πρέπει να μάθετε να είστε πιο αποφασιστικές και απαιτητικές στον έρωτα. Είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ανακαλύψει ακόμη την «εστία» μέσα σας και η «αιώνια φλόγα» της σεξουαλικότητάς σας να είναι παραμελημένη. Εξερευνήστε τον έρωτα πέρα από το σεξ ρουτίνας και κάντε μια προσπάθεια να βρείτε το ερωτικό σας στυλ, χωρίς να φοβάστε ότι θα εκτεθείτε στα μάτια του συντρόφου σας. Απελευθερώστε τον εαυτό σας από τα δεσμά που βάζετε οι ίδιοι στον εαυτό σας και μην επιτρέπετε στις αρνητικές σκέψεις που κάνετε για το σώμα σας να σας κρατάνε κλειδωμένες σε μια ζωή χωρίς πάθος. Αρχίστε να σκέφτεστε πιο ερωτικά για το σώμα σας και για τη ζωή ολόκληρη. Αντιμετωπίστε το σώμα σας σαν να ήταν ολόκληρο μια ερωτογενής ζώνη. Το σεξ μπορεί να γίνει μια εξαιρετικά θετική, θεραπευτική δύναμη και να σας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας.
ν

Φράση δύναμης 

«Απελευθερώνομαι σεξουαλικά και γίνομαι πιο αυθόρμητη στον έρωτα».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post