Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

ν

ΣΕΛΗΝΗ
v

O μύθος

H εκθαμβωτική θεά Σελήνη ερωτεύτηκε τον όμορφο βοσκό Ενδυμίωνα, αλλά τον ήθελε αποκλειστικά δικό της. Έτσι, έκανε ένα ξόρκι για να τον κάνει να κοιμάται αιώνια, εκτός από τις στιγμές που της έκανε έρωτα. Έκανε πολλά παιδιά μαζί του, αλλά είχε και άλλες σχέσεις με διάφορους θεούς.
v

Ερωτικό προφίλ

Αν είστε συντονισμένες με την ενέργεια της Σελήνης, τότε διαθέτετε μια θηλυκή, μυστικιστική αύρα και η σεξουαλικότητά σας είναι στενά συνδεδεμένη με το συναισθηματικό σας κόσμο. Είστε τρυφερές στον έρωτα, αλλά η διάθεσή σας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα συναισθήματά σας. Αν κάτι σας ανησυχεί, μπλοκάρεται ο αισθησιακός σας εαυτός και δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε ερωτικά. Παρ’ όλο που έχετε φαντασιώσεις, αποφεύγετε να τις μοιραστείτε με το σύντροφό σας από το φόβο ότι θα τις απορρίψει. Οι πειραματισμοί στον ερωτικό τομέα σας φοβίζουν και προτιμάτε να έχετε τον κυρίαρχο ρόλο στον έρωτα για να μπορείτε να έχετε τον έλεγχο στη σχέση σας. H διακριτικότητα, ο αισθησιασμός και η αργή, τρυφερή διέγερση είναι απαραίτητα συστατικά για σας στον έρωτα και από τη στιγμή που θα ερωτευτείτε κάποιον βαθιά θα είστε δική του για πάντα. Έτσι, θα μπορείτε να τελειοποιήσετε την τέχνη του έρωτα και του πάθους μαζί του.
v

Δυνατότητες

Συχνά παίζετε συναισθηματικά παιχνίδια στις ερωτικές σας σχέσεις. Όπως και η Σελήνη που έκανε ξόρκι στον Ενδυμίωνα, έτσι και εσείς θέλετε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του αγαπημένου σας. H αύρα που αποπνέετε κάνει τους άλλους να σας βλέπουν σαν μια δυνατή γυναικεία φιγούρα, όπως είναι αυτή της μητέρας ή της συζύγου ενός ισχυρού άνδρα. Κάτω όμως από αυτή την αυστηρή και συντηρητική επιφάνεια, κρύβεται μια έντονα αισθησιακή και ερωτική γυναίκα. Αν μπορέσετε να ακούσετε αυτά που θέλει να σας πει το σώμα σας και δεν αρνηθείτε την ερωτική του ενέργεια, θα μπορέσετε να επανασυνδεθείτε με την αισθησιακή σας φύση. H χαμηλή ερωτική σας αυτοεκτίμηση οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά μένετε ανικανοποίητη. Μάθετε να αφήνετε τον εαυτό σας πιο ελεύθερο και να γίνετε λίγο πιο περιπετειώδεις. Δώστε φωνή στην σεξουαλική γυναίκα που κρύβετε μέσα σας και θα ανακαλύψετε ότι το σεξ είναι πολύ πιο απολαυστικό και συναρπαστικό από όσο νομίζατε.
ν

Φράση δύναμης 

«Εκφράζω την ερωτική μου φύση ελεύθερα και ζω τις φαντασιώσεις μου».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post