Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

ν

ΑΡΤΕΜΙΣ
v

O μύθος

H Άρτεμις ήταν θεά του δάσους και σαν κυνηγός είχε πάντα μαζί της το τόξο της με τα βέλη, ενώ συνοδευόταν από ένα ελάφι, που θεωρούνταν ιερό ζώο. Ήταν κόρη του Δία και δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα. Αγνή, ανεξάρτητη και δυναμική ήταν τόσο αδίστακτη με τους εχθρούς της όσο ήταν ευγενική με τους φίλους της.
ν

Ερωτικό προφίλ

Σαν αντιπροσωπευτικοί τύποι της Αρτέμιδος είστε ειλικρινείς όσον αφορά τις ερωτικές σας ανάγκες και πιστεύετε ότι το σεξ είναι μια γιορτή ζωής. Είστε ορμητικές, απελευθερωμένες και μπορείτε να γίνετε αρκετά τολμηρές στον έρωτα. Προτιμάτε το αυθόρμητο σεξ γιατί η ρουτίνα σας κουράζει. Θέλετε να διασκεδάζετε και σας αρέσει να ζείτε έντονες καταστάσεις, όπως να κάνετε έρωτα στην ύπαιθρο. Αν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτά σας τα χαρακτηριστικά, τότε σαν την Άρτεμις θα πάρετε το τόξο και τα βέλη σας και θα στοχεύσετε για άλλη αγκαλιά! H ερωτική σας διάθεση διεγείρεται όταν συνειδητοποιείτε ότι έχετε κοινά με το σύντροφό σας και θέλετε να είστε ισότιμοι τόσο στο μυαλό, όσο στο σώμα και στο πνεύμα. Σπάνια όμως αποκαλύπτετε τα αισθήματά σας, από φόβο να μην φανείτε ευάλωτη. Μπορεί να είστε είτε κυριαρχικές είτε παθητικές και σας αρέσει να δοκιμάζετε κάτι καινούριο που θα σας προτείνει ο σύντροφός σας.
ν

Δυνατότητες

Στην ατέλειωτη αναζήτηση ικανοποίησης και αυθόρμητου σεξ, συχνά αρνείστε από τον εαυτό σας τις απολαύσεις του αισθησιακού έρωτα. Για να απολαύσετε πραγματικά τη ζωή, θα πρέπει να αποδέχεστε και να μπορείτε να εκφράζετε ελεύθερα τα αισθήματά σας. Όταν κάνετε έρωτα, πόσο συχνά αφήνετε να συμμετέχουν τα αισθήματα αγάπης και τρυφερότητας που νιώθετε; Μήπως το δυναμικό, αχόρταγο, χαρούμενο πρόσωπο που δείχνετε προς τα έξω είναι απλώς μια άμυνα για το φόβο ότι η τρυφερότητά σας θα σας παγιδεύσει; H ερωτική απελευθέρωση είναι σημαντική για σας, γι’ αυτό ο σύντροφός σας θα πρέπει να είναι το ίδιο απελευθερωμένος και να μπορεί να σας διεγείρει τόσο ερωτικά, όσο και συναισθηματικά. Τα αισθήματα αγάπης και φιλικότητας που σας δίνει η Άρτεμις δεν θα σας παγιδεύσουν, αλλά θα σας κάνουν να αγαπηθείτε γι’ αυτό που πραγματικά είστε.
ν

Φράση δύναμης 

«H αγάπη και η τρυφερότητα θα ολοκληρώσουν τον έρωτά μου».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post