Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

Βασίλισσα, Μητέρα, Πολεμίστρια, Σοφή, Μάντισσα, Θεραπεύτρια, Μάγισσα, Αμαζόνα, Τροφός, Μούσα, Ιέρεια – τα αρχέτυπα είναι πολλά και καθένα αντιπροσωπεύει μια αρχέγονη εικόνα της γυναικείας προσωπικότητας.

ν

ΛΙΛΙΘ
ν

Ο μύθος

H Λιλίθ ήταν ιέρεια της θεάς των Σουμερίων, Iνάνα. Οδηγούσε τους πιστούς της Ινάνα στο ναό της για τις ιερές, ερωτικές τελετές. H Λιλίθ υποβιβάστηκε μέσα στους αιώνες από την κυρίαρχη ανδρική οργανωμένη θρησκεία που την παρουσίασε σαν δαιμονική και καταστροφική γυναίκα. Οι πιο εξελιγμένοι μελετητές των αρχαίων πολιτισμών τη θεωρούν, ωστόσο, ως το αρχέτυπο της θεραπευτικής και απελευθερωτικής δύναμης του έρωτα.
ν

Ερωτικό προφίλ

Αν η Λιλίθ είναι η εσωτερική σας θεά, είστε πιο απελευθερωμένες στον έρωτα από πολλούς άλλους τύπους, παρ’ όλο που δεν το διαλαλείτε. Στην πραγματικότητα, είστε εσωστρεφή άτομα, αλλά παράλληλα και έτοιμες να ριχτείτε στον έρωτα, χωρίς να ντρέπεστε για τις ερωτικές σας επιθυμίες ή φαντασιώσεις. Απολαμβάνετε όσο τίποτα άλλο μια έντονη και μερικές φορές έως βασανιστικά απολαυστική ερωτική σχέση. Συχνά, δοκιμάζετε το σύντροφό σας για να δείτε αν μπορεί να σας συνοδεύσει στο ξέφρενο ερωτικό σας πάθος. Ερωτική, δυναμική και έξυπνη, χρησιμοποιείτε υποσυνείδητα το σεξ (είτε με την προσφορά είτε με την άρνηση) σαν όπλο στη μάχη για την προσωπική σας επιβίωση. Όταν ήσασταν μικρές, ενδέχεται να πιστεύατε ότι το σεξ είναι ο δρόμος προς τη δύναμη και την επιτυχία, ενώ στην πραγματικότητα το χρησιμοποιούσατε σαν άμυνα.
ν

Δυνατότητες

Πρέπει να μάθετε να παραδίνεστε στις εσωτερικές δυνάμεις που κρύβετε μέσα σας, αυτές που σας οδηγούν στην ακεραιότητα και την αισθηματική ειλικρίνεια. Μπορεί να έχετε την τάση να ζηλεύετε, κάτι που θα μπορούσε να μπλοκάρει τον ελεύθερο ερωτισμό σας. Θα πρέπει λοιπόν να σταματήσετε να είστε τόσο καχύποπτες και να παίρνετε πάντα έναν κυριαρχικό ρόλο στον έρωτα, καθώς και οι δυο αυτές στάσεις προέρχονται από το φόβο της απόρριψης. Η ικανότητα να παραδίνεστε στον έρωτα και να απολαμβάνετε τη σεξουαλικότητά σας σαν μια διαδικασία θεραπείας και αναγέννησης είναι πολύ σημαντική για να τιμήσετε τη θεά μέσα σας.
ν

Φράση δύναμης

«Είμαι ανοιχτή σε σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης».
ν

< Επιστροφή

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post