Ο Τσακαλώτος αναβαθμίζεται σε… αντιπρόεδρο!

Κατηγορία Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Youmagazine Newsroom

 

Άραγε από τη νέα του θέση, ο «αντικαπιταλιστής» Τσακαλώτος θα λαμβάνει και αυτός ετήσιο μισθό 1.000.000 ευρώ, όπως ο προκάτοχός του Βενιζέλος;

Καλοκαίρι του 2011. Όλα τα λιγούρια της Αριστεράς σε «θέσεις μάχης» για την κατάληψη της εξουσίας.
ν

«ΦΩΤΙΕΣ» άναψε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος οδεύουν σε ένα πολιτικό διαζύγιο μετά από το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Αιτία φαίνεται πως είναι το μείγμα αυτής καθαυτής της συμφωνίας αλλά και ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο άνθρωπος με τον οποίο έχει αποφύγει να ανοίξει μέτωπο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εν αντιθέσει με άλλους κορυφαίους υπουργούς. 
Σύμφωνα με «Τα Νέα», υπάρχει μια δοκιμασία διαρκείας Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, και μάλιστα έχει τίτλο “Σύμφωνο Διαζυγίου” . Μπορεί να αποφεύγουν να διατυπώνουν δημοσίως τις διαφωνίες τους, αλλά οι σχέσεις τους έχουν φθάσει, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες στο μη περαιτέρω. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών και εν προκειμένω να προχωρήσει σε ένα συναινετικό διαζύγιο με τις ελάχιστες πολιτικές αναταράξεις. 
Όμως αυτό το δημοσίευμα οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών να αντιδράσει έντονα εναντίον της εφημερίδας, διαψεύδοντας το δημοσίευμα, με αναφορές σε… ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό έργο κλασικής μουσικής, το La folia (η τρέλα): «Στην δημοσιογραφία, η καθ’ εκάστην και αργία επανάληψη του ίδιου “τροπαρίου” υποδηλώνει είτε σκοπιμότητα είτε ανεπάρκεια. Στην χειρότερη περίπτωση και τα δύο».
ν

Όχι, δεν είναι ο υδραυλικός του Eurogroup. Είναι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, εν μέσω του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί (αριστερά) και του αντιπρόεδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις. Image: Supplied

ν

Ο Τσακαλώτος προβιβάζεται σε… αντιπρόεδρο!

Τον τελευταίο καιρό «Τα Νέα» χλεύαζαν τον υπουργό Οικονομικών με άρθρα του τύπου «Ο ΥΠΟΙΚ θεωρεί τόσο πιθανό το να κλείσει η αξιολόγηση όσο να βγει ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον!»
Αυτό ήταν ομολογουμένως άδικο, καθώς ο αγωνιστής υπουργός έδωσε υπέρτατες μάχες στα διάφορα Eurogroup για τα συμφέροντα της παράταξής του και ιδιαίτερα του αφεντικού του, Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί να απέτυχε να υπερασπίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, που οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγή, αλλά δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα.
Ως αποζημίωση πάντως για τον αγώνα που έδωσε, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν σκέφτεται να του δώσει διαζύγιο, αλλά αντίθετα θα κάνει τη σχέση τους ακόμα πιο στενή, προβιβάζοντάς τον σε… αντιπρόεδρο της κυβέρνησης!
Θυμίζουμε πως όταν έγινε αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όρισε ως ετήσια έξοδα του γραφείου του σχεδόν 1.000.000 ευρώ! Ωραίο πράγμα να παριστάνεις τον σπουδαίο και τον ηγέτη με τα λεφτά του κακόμοιρου ελληνικού λαού…
Συγκεκριμένα, η δαπάνη λειτουργίας του δεύτερου πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου ως αντιπροέδρου, ανερχόταν στο ιλιγγιώδες ποσό των 895.000 ευρώ ετησίως! (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β, αριθμός 1763, με ημερομηνία 4/8/2011)*.
Οι Συριζαίοι, που είναι και παιδιά του λαού, να μην φάνε κι αυτοί;
Να μην αποζημιωθεί ο Τσακαλώτος για τα μνημόνια που έφερε στη χώρα; Να μπορέσει, βρε αδερφέ, ν’ αγοράσει μια δεύτερη κόκκινη τσάντα ή ένα άλλο ταγάρι…
Ίσως κι ένα δεύτερο κοστούμι, γιατί με τα ρούχα που φοράει ο φουκαράς μοιάζει πιο πολύ με βασανισμένο ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό.
Άντε, ρε Ευκλείδη, και σ’ ανώτερα!

_______________

* Σημ.: Τα σκήπτρα πάντως ως προς το ύψος της αμοιβής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (ποιες άραγε;) τα κατέχει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, του οποίου το πολιτικό γραφείο κοστίζει στον ελληνικό λαό 1.200.000 ευρώ ετησίως! Ο κυρ-Αλέκος, ο αποκαλούμενος και μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, είναι υπουργός Επικρατείας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό). Παρά το βασιλικό ύψος της αμοιβής που λαμβάνει, δεν είχε καν το φιλότιμο να πληρώσει τον λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ για το νερό της πισίνας του, αλλά κατάφερε να του το παρέχει η υπηρεσία δωρεάν για λόγους… θεραπευτικούς! Η μιζέρια, η φιλοχρηματία και η απατεωνία σε όλο το –θλιβερό– μεγαλείο τους!

 


Translate this post