Ο Τσακαλώτος αναβαθμίζεται σε… αντιπρόεδρο!

Κατηγορία NEWS, Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Άραγε από τη νέα του θέση, ο «αντικαπιταλιστής» Τσακαλώτος θα λαμβάνει και αυτός ετήσιο μισθό 1.000.000 ευρώ, όπως ο προκάτοχός του Βενιζέλος;

Άντε, ρε Ευκλείδη, και σ’ ανώτερα!

Καλοκαίρι του 2011. Όλη η αριστερή πασοκαρία, την εποχή που ετοιμαζόταν να κάνει «ντου» στην εξουσία. Image: Supplied
ν
«ΦΩΤΙΕΣ» άναψε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος οδεύουν σε ένα πολιτικό διαζύγιο μετά από το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Αιτία φαίνεται πως είναι το μείγμα αυτής καθαυτής της συμφωνίας αλλά και ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο άνθρωπος με τον οποίο έχει αποφύγει να ανοίξει μέτωπο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εν αντιθέσει με άλλους κορυφαίους υπουργούς. 
Σύμφωνα με «Τα Νέα», υπάρχει μια δοκιμασία διαρκείας Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, και μάλιστα έχει τίτλο “Σύμφωνο Διαζυγίου”. Μπορεί να αποφεύγουν να διατυπώνουν δημοσίως τις διαφωνίες τους, αλλά οι σχέσεις τους έχουν φθάσει, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, στο μη περαιτέρω. 
Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών μετά το Πάσχα και εν προκειμένω να προχωρήσει σε ένα συναινετικό διαζύγιο με τις ελάχιστες πολιτικές αναταράξεις. 
Το υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε έντονα, διαψεύδοντας το δημοσίευμα, με αναφορές σε… ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό έργο κλασικής μουσικής, το La folia (η τρέλα): «Στην δημοσιογραφία, η καθ’ εκάστην και αργία επανάληψη του ίδιου “τροπαρίου” υποδηλώνει είτε σκοπιμότητα είτε ανεπάρκεια. Στην χειρότερη περίπτωση και τα δύο».
ν
Όχι, δεν είναι ο υδραυλικός του Eurogroup. Είναι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος, εν μέσω του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί (αριστερά) και του αντιπρόεδρου της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις (δεξιά). Image: Supplied

ν

Ο Τσακαλώτος θα προβιβαστεί σε… αντιπρόεδρο

Τον τελευταίο καιρό «Τα Νέα», αν και σοβαρή εφημερίδα, χλευάζει τον συμπαθή υπουργό Οικονομικών με άρθρα του τύπου: «Ο ΥΠΟΙΚ θεωρεί τόσο πιθανό το να κλείσει η αξιολόγηση όσο το να βγει ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον».
Αυτό είναι ομολογουμένως άδικο, καθώς ο αντικαπιταλιστής υπουργός έδωσε υπέρτατες μάχες στα διάφορα Eurogroup και έχει φάει αρκετές καρπαζιές για τις ολιγωρίες και ανακολουθίες της παράταξής του και ιδιαίτερα του Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί να απέτυχε να υπερασπίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, που οδηγούνται ως πρόβατα επί σφαγή, αλλά δεν μπορεί να τα έχει κανείς όλα.
Ως αποζημίωση για τους αγώνες που έδωσε, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν σκέφτεται να του δώσει διαζύγιο, αλλά αντίθετα θα κάνει τη σχέση τους ακόμα πιο στενή προβιβάζοντάς τον σε… αντιπρόεδρο της κυβέρνησης!
Αυτό θα γίνει μετά το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης. Βέβαια η αξιολόγηση δεν προβλέπεται να κλείσει πριν τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017, και ο Τσακαλώτος θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τότε για να αναβαθμιστεί, όμως το μέλλον που τον περιμένει είναι λαμπρό.
Θυμίζουμε πως όταν έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, «έκοψε» για πάρτη του κάπου 1.000.000 ευρώ ως αμοιβή για το πληθωρικό αξίωμα του αντιπροέδρου που ασκούσε.
Συγκεκριμένα, η δαπάνη λειτουργίας του δεύτερου πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου ως αντιπροέδρου, ανερχόταν στο ιλιγγιώδες ποσό των 895.000 ευρώ ετησίως! (Εφημερίδα της κυβερνήσεως, τεύχος Β, αριθμός 1763, με ημερομηνία 4/8/2011).
Να μην αποζημιωθεί και ο Τσακαλώτος; Να μπορέσει ο άνθρωπος ν’ αγοράσει μια δεύτερη κόκκινη τσάντα ή ένα άλλο ταγάρι…
Ή ίσως κι ένα δεύτερο κοστούμι, γιατί με τα ρούχα που φοράει μοιάζει πιο πολύ με βασανισμένο ηλεκτρολόγο ή υδραυλικό.
Άντε, ρε Ευκλείδη, και σ’ ανώτερα!