ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή & ΚΚΕ στηρίζουν Μαδούρο!

Κατηγορία Πολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Απίστευτο! Οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ καταψήφισαν το ψήφισμα κατά Μαδούρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται. Ο Τσίπρας με τον Μαδούρο στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2015. Image: Supplied
ν
ΜΕ ΕΥΡΥΤΑΤΗ πλειοψηφία 450 βουλευτών υπέρ, 35 κατά και 100 αποχές, υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ψήφισμα-κόλαφο για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο για τα μέτρα καταστολής που εφαρμόζει στη χώρα του.
Σύμφωνα με την καταγραφή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, το ψήφισμα καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα και Σ. Κούλογλου, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν ψήφο αποχής και απλώς εκ παραδρομής φάνηκε ότι έριξαν αρνητική ψήφο.
Όπως εξηγούσε μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο κ. Παπαδημούλης, επιχειρώντας να εξηγήσει εν πολλοίς τη στάση της αποχής, η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης έντασης και των φαινομένων βίας απαιτεί επειγόντως πρωτοβουλίες εκτόνωσης, μέσω οργανωμένου διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, με πλήρη σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας!!!!!!!!!!
Ωστόσο, Έλληνες ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στη διαδικασία σημειώνουν ότι επρόκειτο για ονομαστική ψηφοφορία και οι προαναφερθέντες βουλευτές πάτησαν κανονικά το κουμπί, επιλέγοντας αρνητική ψήφο.
Ο Κώστας Χρυσόγονος, επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, απείχε από την ψηφοφορία.
Το ψήφισμα, μεταξύ άλλων, καταδικάζει το καθεστώς Μαδούρο για τη βίαιη καταστολή ειρηνικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κάνοντας λόγο ακόμα και για χρήση άτακτων ένοπλων ομάδων από την κυβέρνηση Μαδούρο που πυροβολούν τους άοπλους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέσα σε ένα μήνα 28 νεκροί.