Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κατερίνα Στεφανίδη

Κατηγορία Αθλητισμός

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Youmagazine Newsroom

 

Η Κατερίνα Στεφανίδη στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στον κλειστό στίβο, στο Kombank Arena του Βελιγραδίου.

Αργυρό μετάλλιο 0 Φιλιππίδης, Χάλκινο για τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν.

ν

ΜΕ ΑΛΜΑ στα 4,85 μέτρα η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, συνεχίζοντας το σερί της των χρυσών μεταλλίων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Η χρυσή Ολυμπιονίκης συνέχισε  τις προσπάθειές της στο 4,91 για να κυνηγήσει και το ρεκόρ αγώνων, χωρίς να το καταφέρει. 
Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το φαβορί στο επί κοντώ γυναικών για το χρυσό μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο. Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα έφθασε στην κορυφή και αυτής της διοργάνωσης.
Η κατάταξη:
1. Κατερίνα Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,85 μ.
2. Λίζα Ρίζιχ (Γερμανία) 4,75 μ.
3. Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) 4,55 μ.
v

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ γυναικών στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η νέα χρυσή διάκρισή σας αποτελεί εμβληματική, κυριολεκτικώς, επιβεβαίωση του κορυφαίου αθλητικού επιπέδου σας», σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος και τονίζει: «Συνδυαζόμενη δε με το γενικώς αναγνωρισμένο ήθος σας, συνθέτει ένα πραγματικό παράδειγμα για τη νέα γενιά αλλά και μια ουσιαστική συμβολή στην στήριξη του κύρους της Πατρίδας μας μέσα στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Θερμά συγχαρητήρια».
ν

Αργυρό μετάλλιο ο Φιλιππίδης

Το δρόμο των ελληνικών επιτυχιών άνοιξε στις 3 Μαρτίου ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κάνοντας εξαιρετικό αγώνα. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία και την δυναμική του και κατάφερε να ανέβει ψηλά σε έναν πολύ δυνατό τελικό, όπου αρκετοί αθλητές βρέθηκαν σε υψηλό επίπεδο. Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,85 μ., επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, αφού είναι καλύτερο από το 5,84 μ. που σημείωσε ο ίδιος στο Κλερμόν Φεράν στις 21 Φεβρουαρίου του 2016.
Με αυτή την επίδοση κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, το οποίο είναι το 27ο της Ελλάδας στην ιστορία της διοργάνωσης.
ν


ν

Ο πήχης –μετά τα 5,85 μ. – ανέβηκε στα 5,90 μ., ύψος στο οποίο ο Φιλιππίδης απέτυχε τρεις φορές να το περάσει.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πολωνός με την ίδια επίδοση, αλλά είχε καλύτερες προσπάθειες από τον Έλληνα αθλητή, ενώ τρίτος κατετάγη ο συμπατριώτης του Βοϊτσετσόφσκι επίσης με 5,58 μέτρα.
ν

Χάλκινο για τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν 

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν κατά την 2η ημέρα του 34ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και χάρισε στη χώρα μας το 28ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.
Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, στην 3η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό κλειστού, συμμετείχε για 2η φορά σε τελικό και κατάφερε με 14,24 μέτρα να πάρει την τρίτη θέση και να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.
ν


ν

 


Translate this post