Η σουπερνόβα, ο Τραμπ και η εβραϊκή προφητεία

Κατηγορία ΘΕΜΑΤΑ, Προβλέψεις

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η σουπερνόβα KIC 9832227 σηματοδοτεί την άφιξη του Μεσσία το 2022, σύμφωνα με μια παλιά εβραϊκή προφητεία.

Οι επιστήμονες έχουν προβλέψει την έκρηξη της σουπερνόβα KIC 9832227 το 2020. Όπως φαίνεται όμως το ίδιο έχουν προβλέψει και οι Ιουδαίοι! Image: Supplied
ν

ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ όλοι, ο όρος υπερκαινοφανής αστέρας ή σουπερνόβα (supernova) αναφέρεται σε διάφορους τύπους εκρήξεων που συμβαίνουν στο τέλος της ζωής των αστέρων κατά τις οποίες παράγουν εξαιρετικά φωτεινά αντικείμενα, αποτελούμενα από πλάσμα (ιονισμένη ύλη) και των οποίων η αρχική φωτεινότητά τους στη συνέχεια αδυνατίζει μέχρι του σημείου της αφάνειας μέσα σε λίγους μήνες.
Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι η έκρηξη ενός υπερκαινοφανούς δημιουργεί ένα κύμα στον γύρω χώρο, αφήνοντας ένα είδος νεφελώματος που είναι γνωστό ως υπόλειμμα υπερκαινοφανούς. Οι εκρήξεις σουπερνόβα είναι η κύρια πηγή όλων των βαρύτερων του οξυγόνου στοιχείων, και η μοναδική πηγή πολλών σημαντικών στοιχείων. Για παράδειγμα, όλο το ασβέστιο στα οστά μας και όλος ο σίδηρος του οργανισμού μας έχουν παραχθεί σε κάποια έκρηξη υπερκαινοφανούς αστέρος, εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.
Η έκρηξη μετέφερε αυτά τα βαρέα στοιχεία στον μεσοαστρικό χώρο, εμπλουτίζοντας τα μοριακά νέφη (αστρική σκόνη ή αστρόσκονη) που αποτελούν την πρώτη ύλη για τον σχηματισμό των αστέρων και των πλανητών.
Αυτή η διαδικασία εμπλουτισμού είναι που καθόρισε τη σύνθεση του ηλιακού μας συστήματος πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, και τελικά έκανε εφικτή τη χημεία της ζωής στη Γη. Κάθε άτομο του σώματός μας, κάθε μόριο του αέρα που αναπνέουμε, δημιουργήθηκαν σε ένα άστρο και έφτασαν έως εδώ με μια έκρηξη υπερκαινοφανούς. Κατά μια έννοια, είμαστε κυριολεκτικά «παιδιά των αστεριών».
ν

Οι επιπτώσεις

Η έκρηξη ενός υπερκαινοφανούς αστέρος δημιουργεί ασύλληπτα μεγάλες θερμοκρασίες, και κάτω από τις σωστές συνθήκες, οι αντιδράσεις σύντηξης που λαμβάνουν χώρα μπορούν να δημιουργήσουν ορισμένα από τα βαρύτερα στοιχεία, όπως το καλιφόρνιο.
Οι επιπτώσεις μιας πολύ κοντινής έκρηξης σουπερνόβα θα ήταν καταστροφικές για τη ζωή πάνω στη Γη. Το ωστικό κύμα από μια τέτοια έκρηξη μπορεί να καταστρέψει το στρώμα του όζοντος που προστατεύει τον πλανήτη μας. Χωρίς το όζον η ζωή στη στεριά και στα ρηχά νερά θα είναι εκτεθειμένη στις υπεριώδεις ακτινοβολίες, οι οποίες καταστρέφουν το DNA των ζωντανών οργανισμών.
Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει η σουπερνόβα να βρίσκεται σε απόσταση ίση ή μικρότερη από 500 έτη φωτός. Μέχρι στιγμής στην ανθρώπινη ιστορία, καμία έκρηξη σουπερνόβα δεν ήταν τόσο κοντά. Η πιο κοντινή έκρηξη που παρατηρήθηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας, σημειώθηκε το 1054 στον αστερισμό του Ταύρου που βρίσκεται σε απόσταση 6.300 ετών φωτός.
Στην Προϊστορία, όμως, η έκρηξη που δημιούργησε τον αστέρα νετρονίων Geminga στον αστερισμό των Διδύμων έγινε σε απόσταση μόλις 510 ετών φωτός από τη Γη.
Υπολογίζεται πως κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 1.000 χρόνια κάποια από τα αστέρια που απέχουν μόλις μερικές εκατοντάδες έτη φωτός, όπως ο Μπετελγκέζ που απέχει από εμάς 640 έτη φωτός, θα εκραγούν πιθανότατα ως υπερκαινοφανείς.
Όλα αυτά όμως ίσχυαν πριν οι επιστήμονες ανακαλύψουν την σουπερνόβα KIC 9832227.
ν

Το αστρικό σύστημα KIC 9832227 είναι στην πραγματικότητα δύο αστέρια που βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης μεταξύ τους. Photo: Calvin College. Πηγή: Supplied
ν

Η «κόκκινη νόβα»

Στις αρχές Ιανουαρίου 2017, οι αστρονόμοι ανέφεραν γεμάτοι ενθουσιασμό ότι το 2022 θα δούμε στον ουρανό ένα θαυμαστό φαινόμενο, που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν την τύχη να δουν στη διάρκεια της ζωής τους: την έκρηξη του υπερκαινοφανούς αστέρος KIC 9832227. Να σημειωθεί ότι η λάμψη τέτοιων εκρήξεων είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή ολόκληρου του Γαλαξία.
Η καταπληκτική αυτή είδηση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της 229ης Συνάντησης της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας από τον καθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, Λώρενς Μόλναρ και τους συνεργάτες του στο Calvin College.
Σύμφωνα με τον Μόλναρ, το δυαδικό αστρικό σύστημα KIC 9832227 που βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου, περίπου 1.800 έτη φωτός από τη Γη, θα εκραγεί, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Σεπτεμβρίου 2022, δημιουργώντας μια φωτεινή σουπερνόβα ερυθρού χρώματος, που θα είναι ορατή με γυμνό μάτι στον ουρανό για μερικές εβδομάδες. Λόγω του χρώματος, ονομάστηκε «κόκκινη νόβα».
Αυτά είναι τα αστρονομικά στοιχεία και είθε να ζούμε όλοι μέχρι τότε για δούμε αυτό το κατακλυσμικό συμβάν που θα γεννηθεί από την σύγκρουση των δύο άστρων που αποτελούν το σύστημα KIC 9832227.
Όμως, αν και η έκρηξη θα γίνει σε απόσταση ασφαλείας, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το αντίθετο μάλιστα.
ν

Γραμμένο στους ουρανούς;

Όσοι έχουν μελετήσει Ιστορία, θα γνωρίζουν πως τέτοια κατακλυσμικά συμβάντα στον ουρανό, όπως κομήτες και οι υπερκαινοφανείς αστέρες (διπλοί και τριπλοί ήλιοι), ήταν ιδιαιτέρως δυσοίωνα, καθώς εξέφραζαν την θέληση των θεών. Και η θέληση των θεών σήμαινε πάντα καταστροφή.
ν

Τα σενάρια καταστροφής της Γης δεν τελείωσαν με την παρέλευση του 2012 και την προφητεία των Μάγια. Υπάρχουν και άλλες εκδοχές που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις θεομηνίες και τον όλεθρο που περιέγραφαν τότε οι προφητείες. Image: Supplied
ν

Ας θυμηθούμε την προφητεία των Μάγια, που μιλούσε για την εμφάνιση του Bolon Yokte K’Uh, ενός θεού του Κάτω Κόσμου, ο οποίος υποτίθεται θα εμφανιζόταν το Δεκέμβριο του 2012. Ας θυμηθούμε τη σειρά των «ματωμένων φεγγαριών» το 2015, που για μερικούς ήταν προάγγελοι του Αρμαγεδδώνα. Και τέλος υπάρχει ο αόρατος πλανήτης Νιμπιρού, και ο φόβος ότι κάποια στιγμή μπορεί να βρεθεί στην πορεία της Γης – μια ιδέα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1995.
Μέχρι τώρα καμία από αυτές τις προφητείες δεν έχει πραγματοποιηθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα, γιατί τα συμβάντα που σχετίζονται με το μέλλον δεν είναι απόλυτα καθορισμένα και η εμφάνισή τους μπορεί να μετατεθεί χρονικά από τη δράση διαφόρων παραγόντων ή την μεταβολή των συνθηκών.
Αυτή τη φορά πάντως η προφητεία προέρχεται από τον χώρο της Παλαιστίνης και αφορά την έλευση του Μεσσία. Αυτό ισχυρίζεται ένας ραβίνος, ο οποίος πολλούς μήνες πριν είχε προβλέψει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.
ν

Η προφητεία

Η ιδέα της εμφάνισης ενός υπέρλαμπρου άστρου στον ουρανό, που χρησιμεύει ως οδηγός, είναι βαθιά ριζωμένη τόσο στην εβραϊκή όσο και στην χριστιανική παράδοση. Στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου, οι τρεις μάγοι βλέπουν το φως που αστράφτει στον ουρανό ως εκπλήρωση της προφητείας – και οδηγούνται στο μωρό Ιησού.
Τώρα, ένας ραβίνος λέει το ίδιο πράγμα: το φως πρόκειται να εμφανιστεί ξανά…
Ο ραβίνος Yosef Berger μελετά τα κείμενα του ιουδαϊσμού που αναφέρονται στην έλευση του Μεσσία, όλη του τη ζωή. Ο συγκεκριμένος ραβίνος επιβλέπει έναν από τους πιο ιερούς τόπους του ιουδαϊσμού – τον τάφο του βασιλιά Δαυίδ στο όρος Σιών (στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ).
ν

Ο τάφος του βασιλιά Δαυίδ στο όρος Σιών (στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ). Image: Supplied
ν

Ο Yosef Berger συνδέει την επικείμενη έκρηξη του KIC 9832227 με μια προφητεία ενός σοφού ραβίνου του 12ου αιώνα ονόματι Rambam. Το όνομα είναι στην πραγματικότητα το αρκτικόλεξο (RaMBaM) του περίφημου φιλόσοφου και στοχαστή Rabbi Moses ben Maimon, ευρύτερα γνωστού με το όνομα Μαϊμωνίδη. Ο Μαϊμωνίδης γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Ισπανίας στις 30 Μαρτίου του 1138 και πέθανε στο Κάιρο στις 13 Δεκεμβρίου του 1204. Τα έργα και οι απόψεις του θεωρούνται θεμέλιος λίθος της εβραϊκής ορθόδοξης σκέψης και μελέτης.
Εργάστηκε ως ραβίνος, γιατρός και φιλόσοφος στο Μαρόκο και στην Αίγυπτο. Προώθησε και ανάπτυξε την αριστοτελική φιλοσοφία, φέρνοντας την σε επαφή με τους φιλοσόφους της Δύσης. Σημαντικότατο έργο του που συνέθεσε μεταξύ 1170 και 1180, ήταν το βιβλίο Μίσνε Τορά, (σε κατά λέξη μετάφραση «Επανάληψη του Τορά» του εβραϊκού δηλαδή νόμου), σκοπός του οποίου ήταν η κωδικοποίηση όλων των νόμων των Εβραίων.
Ο Μαϊμωνίδης, λοιπόν, μνημόνευε συχνά κάποιους στίχους της Παλαιάς Διαθήκης, από το Βιβλίο των Αριθμών (24:17):
Δείξω αυτώ, και ουχί νυν
μακαρίζω, και ουκ εγγίζει

ανατελεί άστρον εξ Ιακώβ,
και αναστήσεται άνθρωπος εξ Ισραήλ
και θραύσει τους αρχηγούς Μωαβ
και προνομεύσει πάντας υιούς Σηθ.
Αυτό που λένε ουσιαστικά οι παραπάνω στίχοι είναι ότι θα εμφανιστεί ένας νέος ηγέτης των Ισραηλιτών προερχόμενος από τον Ιακώβ (και όχι από τον Ησαύ, τον μεγαλύτερο γιο του προφήτη Ισαάκ), δηλαδή από τη φυλή του Ιούδα, ο οποίος θα οδηγήσει το Ισραήλ στην παγκόσμια κυριαρχία. Η εμφάνιση του νέου ηγέτη (Μεσσία) θα συμπέσει με την «ανατολή ενός άστρου». Ποιου άστρου όμως;
Την απάντηση τη δίνει το Ζοχάρ, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Καμπάλα. Το Ζοχάρ (το πλήρες όνομα του είναι «Σεφέρ Χα Ζοχάρ» και σημαίνει «Η Βίβλος της Λαμπρότητας») δεν είναι απλά ένα κείμενο, αλλά ένα corpus (σώμα), μια συλλογή κειμένων που για πρώτη φορά εκδόθηκε από τον Μωυσή Ντε Λεόν (1240-1305), έναν Ισπανό καμπαλιστή, στην Κόρδοβα της Ισπανίας τον 13ο αιώνα μ.Χ.
Το Ζοχάρ αναφέρει ρητά ότι η εμφάνιση του Μεσσία θα συνοδεύεται από κάποιο άστρο που θα εμφανιστεί ξαφνικά. «Το Ζοχάρ είναι πολύ συγκεκριμένο, περιγράφει την ένταση της λάμψης, καθώς και το χρώμα της», λέει ο Berger.
Και ναι, καλά μαντέψατε. Το χρώμα θα είναι κόκκινο, όπως ακριβώς η «κόκκινη νόβα».
ν

Ο αστερισμός του Κύκνου. Το κόκκινο σημάδι πάνω δεξιά στη φτερούγα, δείχνει την αναμενόμενη έκταση της έκρηξης του αστρικού συστήματος KIC 9832227 όταν το 2022 θα μετατραπεί σε κόκκινη νόβα. Photo: Calvin College. Πηγή: Supplied
ν

Εκτός από το Ζοχάρ, το επερχόμενο ουράνιο συμβάν περιγράφεται και στην Καινή Διαθήκη, στη Β΄ Καθολική Επιστολή Πέτρου (1:19):
«και έχομεν βεβαιότερον τον προφητικόν λόγον, ω καλώς ποιείτε προσέχοντες ως λύχνω φαίνοντι εν αυχμηρώ τόπω, έως ου ημέρα διαυγάση και φωσφόρον ανατείλη εν ταις καρδίαις ημών».
Και φυσικά, μιας και μιλάμε για προφητικά κείμενα, δεν θα μπορούσε να λείπει από την Αποκάλυψη (22:16):
«Εγώ Ιησούς έπεμψα τον άγγελόν μου μαρτυρήσαι υμίν ταύτα επί ταις εκκλησίαις. εγώ ειμι η ρίζα και το γένος Δαυίδ, ο αστήρ ο λαμπρός ο πρωινός».
Ο μεσσιανισμός, η έλευση του Μεσσία που θα ισχυροποιήσει το έθνος των Ισραηλιτών, αποτελεί θα λέγαμε δεύτερη φύση των κατοίκων της Παλαιστίνης, καθώς από πολύ παλιά, πολύ πριν την εμφάνιση του χριστιανισμού, ήταν η κυρίαρχη ιδεολογία και η μόνιμη επωδός στα κηρύγματα των προφητών. Και απ’ ότι φαίνεται, εξακολουθεί και είναι μέχρι σήμερα.
Όλα αυτά τα μυστικιστικά και απόκρυφα συνδέονται κατά περίεργο τρόπο με τον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Και αυτή τη σύνδεση την κάνει ο Yosef Berger, λέγοντας ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αναμεμειγμένος με την μεσσιανική διαδικασία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή.
«Από τη στιγμή που υποσχέθηκε ότι θα μετακινήσει την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, συνδέθηκε με τη δύναμη του Μεσσία και αυτός του έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν. Αν σε χωρίσουν από την Ιερουσαλήμ, η καταστροφή θα ακολουθήσει», ανέφερε στο Breaking Israel News τον περασμένο Νοέμβριο.
ν

Η πρόθεση του Τραμπ να μετακινηθεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ θα επιτείνει την ένταση στις ήδη δύσκολες σχέσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Photo: Reuters / Mohamad Torokman. Πηγή: Supplied
ν

Αυτό βέβαια δεν είναι περίεργο, καθώς η Αμερική θεωρείται, από τους Ισραηλίτες «η πνευματική απόγονος του βιβλικού βασιλείου του Εδώμ», γι’ αυτό και ως χώρα παίζει συχνά τον ρόλο του «Μεσσία» στον παγκόσμιο χάρτη.
Όλα αυτά θα μπορούσαν ίσως να μας κάνουν να χαμογελάσουμε, μόνο που όπως πάνε τα πράγματα, η διεθνής κατάσταση δεν είναι για γέλια. Ο περισσότερος κόσμος που υποστήριξε τον Τραμπ το έκανε επειδή ήταν βέβαιος πως η εκλογή της Χίλαρι Κλίντον θα έφερνε την ανθρωπότητα στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου. Αν όμως, όπως σημειώνουν διεθνείς αναλυτές, ο Τραμπ εμμείνει στις μονολιθικές απόψεις που έχει για ορισμένα πράγματα, όπως η μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ, που οι Παλαιστίνιοι τη θεωρούν πρωτεύουσά τους, τότε αντί για την εμφάνιση του Μεσσία «εν ταις καρδίαις ημών», είναι πολύ πιθανό να δούμε τις δυνάμεις του χάους να εξαπολύονται σε μια ήδη ασταθή περιοχή.
Ο Τραμπ, γνωστός για την απερισκεψία και την παρορμητική φύση του, απειλεί να εξαλείψει ακόμα και την ελάχιστη κοινή λογική που διέπει την αμερικανική εξωτερική πολιτική τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

 


Translate this post