Άλωση του ΔΟΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή»

Κατηγορία Media

MEDIA

Youmagazine Newsroom

 

Πώς θα αντιδράσουν οι εργαζόμενοι του ιστορικού συγκροτήματος ύστερα από την κατάληψη του ΔΟΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή»;

ν

Ο ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε την πρόταση του ΔΟΛ-Ψυχάρη για τη διάσωση του Ομίλου.
Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ), πρώην πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.
Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.
Ο κ. Μουλόπουλος δήλωσε: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».
Αυτά αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της ιστοσελίδας tovima.gr για την παράδοση του Οργανισμού στον ΣΥΡΙΖΑ και την «Αυγή».
Πρόκειται για πρωτοφανή ανακοίνωση! Μια ιδιωτική εταιρεία –όπως είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη– «κάλεσε» τον πρόεδρο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Η Αυγή» να αναλάβει την επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.
Τις εξελίξεις σχολίασε με ανάρτησή του στο Facebook ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
v

v
Όπως σχολιάζει το protothema.gr: «Ευλόγως λοιπόν, αναρωτιέται κανείς: πώς μπορεί ένας δημοσιογράφος και πολιτικό πρόσωπο ευθέως συνδεδεμένο με το κυβερνών κόμμα του οποίου έχει διατελέσει βουλευτής να συμβάλλει «στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ» δηλαδή να διασώσει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη; Τίθεται επίσης ένα ερώτημα, εάν οι Τράπεζες που έχουν δανείσει με περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη αποδέχονται να διαχειρίζεται την περιουσία τους ένα κομματικό στέλεχος».
Για εκβιασμό σε βάρος του εκδότη του ΔΟΛ με τη χρήση από την πλευρά της κυβέρνησης δικαστικών εκκρεμοτήτων (ο Σταύρος Ψυχάρης αναμένεται να περάσει σήμερα Τετάρτη την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί επί ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος του) κάνει λόγο η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις εξελίξεις στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τον Βασίλη Μουλόπουλο «τοποτηρητή» του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και σημειώνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
ν

Η άλωση των ΜΜΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα με τις πρωτοφανείς αυτές εξελίξεις, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς χθες με την ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με σκοπό να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών οι οποίοι λειτουργούν χωρίς άδεια.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς υποσχέθηκε ότι από πλευράς κυβέρνησης θα υπάρξει η αμέριστη υποστήριξη προς το ΕΣΡ, σε όλα τα επίπεδα (υλικοτεχνικής και άλλων υποδομών).
Στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι η ποδηγέτηση όλων των ΜΜΕ –τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνο, εφημερίδες, Ίντερνετ– ώστε να μην υπάρχει ελεύθερη πληροφόρηση ούτε διαφορετική έκφραση γνώμης, κατά παράβαση του Συντάγματος και κατά μίμηση του δικτάτορα προέδρου της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το ερώτημα είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι δημοσιογράφοι του ΔΟΛ. Θα υπογράψουν ως νέοι δηλωσίες το χαρτί υποταγής στον ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσοντας την ελευθερία της γνώμης τους για να κρατήσουν τις δουλειές τους; Το δίλημμα είναι μεγάλο.