Ο διάσημος συγγραφέας Ζιλμπέρ Σινουέ στα Public

Κατηγορία Art Εκδηλώσεις, Book Corner

ΒΙΒΛΙΑ

Youmagazine Newsroom

 

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, ο συγγραφέας Gilbert Sinoue παρουσιάζει το βιβλίο του «Ο προφήτης του Θεού – Η ζωή του Μωάμεθ».


Youtube
v

Ο ΓΑΛΛΟΑΙΓΥΠΤΙΟΣ συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων Ζιλμπέρ Σινουέ (Gilbert Sinoue) θα μιλήσει για το τελευταίο βιβλίο του «Ο προφήτης του Θεού – Η ζωή του Μωάμεθ» την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στα Public, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στα Public Cafe Συντάγματος (5ος όροφος, Κ. Σερβίας 1), ο Σινουέ θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ώρα 19:00, στα Public Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη, ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τη αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Τιτίκα Δημητρούλια.
Ο Ζιλμπέρ Σινουέ, συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων με τεράστια εμπορική απήχηση, θα βρεθεί στην χώρα μας για να παρουσιάσει το τελευταίο βιβλίο του  «Ο προφήτης του Θεού – Η ζωή του Μωάμεθ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Ο δημιουργός της «Κόρης του Νείλου» και πολλών άλλων επιτυχιών θα μιλήσει για τις πηγές της έμπνευσής του –η δράση των περισσοτέρων βιβλίων του τοποθετείται στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου– και πιο συγκεκριμένα για τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με τη ζωή και τη διδασκαλία του Μωάμεθ, κεντρικού προσώπου του τελευταίου μυθιστορήματός του.
v

Η υπόθεση του έργου

Μεδίνα, 672. Έχουν περάσει ήδη σαράντα χρόνια από τότε που ο Προφήτης παρέδωσε την ψυχή του στον Ύψιστο. Οι περισσότεροι από εκείνους που τον γνώρισαν έχουν χαθεί. Κάποιοι έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν σκορπιστεί στην απεραντοσύνη της Ανατολής. Όλοι, εκτός από έναν άνθρωπο, έναν γέροντα. Είναι ο τελευταίος μάρτυρας. Η ύστατη ανάμνηση…
Ένας νεαρός γραφέας, ο Χουσεΐν Αμπντ αλ-Τζαουάντ, καλπάζει με το άλογό του στην έρημο. Ο καιρός πιέζει. Είναι πεπεισμένος ότι ο ίδιος ο Ύψιστος του έχει αναθέσει μια ιερή αποστολή: να καταγράψει τις αναμνήσεις του γέροντα για να τις μεταβιβάσει στον κόσμο. Θα φτάσει εγκαίρως ο Τζαουάντ; Ο γερασμένος πλέον μαθητής θα μπορέσει να θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια τα λόγια του Μωάμεθ;
v

Kemal – Xatzidakis (the original)
v

v


Translate this post