Ζυρίχη: Πυροβολισμοί σε ισλαμικό κέντρο

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από πυρά σε ένα ισλαμικό κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο της Ζυρίχης, ανέφεραν πριν από λίγο τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

«Κόκκινος» συναγερμός στις Βρυξέλλες.

Τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε ισλαμικό κέντρο στο κέντρο της Ζυρίχης. Image: Supplied
v

REUTERS. Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη πριν λίγη ώρα σε ισλαμικό κέντρο της Ζυρίχης. Η αστυνομία επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα άνοιξε πυρ σε τόπο συγκέντρωσης μουσουλμάνων, αλλά δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αστυνομικές δυνάμεις έχει αποκλείσει την περιοχή, ενώ η εφημερίδα «20 Minuten» αναφέρει από μαρτυρίες ότι ο άνδρας ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ διέφυγε τρέχοντας προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης.

Αργότερα σε παρακείμενο δρόμο βρέθηκε το πτώμα ενός αγνώστου. Ύστερα από εξέταση αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για τον δράστη.

Πολλοί συνδέουν το νέο αυτό περιστατικό με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα και το μακελειό στο Βερολίνο, με την έννοια των παράλληλων χτυπημάτων.
v

Μετά τους πυροβολισμούς, ο οπλοφόρος διέφυγε τρέχοντας. Πηγή: BlicK

v

«Κόκκινος» συναγερμός στις Βρυξέλλες

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στην περιοχή Σάερμπεκ, όπου ήταν το καταφύγιο του μακελάρη του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, η οποία έχει αποκλειστεί από άντρες της αντιτρομοκρατικής.

Σε πολλούς δρόμους έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας ενώ οι τοπικές αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το γραφείο της εισαγγελίας των Βρυξελλών επισήμανε πως δεν πρόκειται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση εξηγώντας πως θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη.

 


Translate this post