«Εντεταλμένα όργανα της τρόικας οι νέοι υπουργοί»

Κατηγορία NEWS, Πολιτική

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σφοδρή κριτική από την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

3321gj5h54hj61438
v

ΣΦΟΔΡΗ κριτική άσκησε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, Σοφία Σακοράφα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1. Και αυτός ο ανασχηματισμός, και όποιος άλλος γίνει στο μέλλον, θα υπηρετεί πολιτικές που δεν είναι υπέρ της Ελλάδας, είπε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής

Χαρακτήρισε διεκπεραιωτικά όργανα, εντεταλμένα από την τρόικα, τους νέους υπουργούς της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως έπαψαν να είναι κυβέρνηση από τη στιγμή που υπέγραψαν 7.500 σελίδες μνημονίου και παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας για 99 χρόνια στους ξένους δανειστές.

Συνέχισε λέγοντας πως και αυτός ο ανασχηματισμός και όποιος γίνει στο μέλλον «θα υπηρετεί πολιτικές που δεν είναι υπέρ της Ελλάδας».

Πρόσθεσε πως «υπάρχει θέμα όταν γίνονται υπουργοί άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, που δεν έχουν κολλήσει ποτέ ένα ένσημο, που είναι πάρα πολύ νέοι στην ηλικία και βρίσκονται σε ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι σε συνεννόηση και συνεργάζεται με την τρόικα».

Ερωτηθείσα για τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα στην Αθήνα, ως σωματείο με νομική υπόσταση, είπε πως κανείς δεν ήθελε να ακουστούν τα πορίσματα της Επιτροπής που εξήχθησαν από έγκριτους επιστήμονες, όμως η Επιτροπή δεν πρόκειται να σωπάσει.

«Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις αυτή την Επιτροπή, γιατί πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει λογιστικός έλεγχος του χρέους. Η Επιτροπή θα συνεχίσει το έργο της και δεν θα πάψει ποτέ να ενημερώνει τον ελληνικό λαό για το τι συνέβη και διανύουμε τον έκτο χρόνο της μνημονιακής καταστροφής» τόνισε.