Παραδεκτές οι προσφυγές κατά του νόμου Παππά

Κατηγορία NEWS, Media, Πολιτική

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Με ψήφους 16-9 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του νόμου Παππά.

• Με τη συγκεκριμένη απόφαση δίνεται τώρα η δυνατότητα στο Δικαστήριο να προχωρήσει στην ουσία της υπόθεσης.

• Οι δικαστές καλούνται τώρα να κρίνουν κατά πόσον ο περιβόητος νόμος Παπά είναι αντισυνταγματικός ή μη.

242hjh45jhj5hcj565
v

ΠΑΡΑ ΤΙΣ προσπάθειες της κυβέρνησης πρώτα να εξαγοράσει και μετά να εκφοβίσει τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ώστε να αποφασίσουν κατά τις επιθυμίες της, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με σημαντική πλειοψηφία, έκανε δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του περιβόητου νόμου Παππά, ο οποίος θέλει να ρίξει «μαύρο» στα κανάλια, αφήνοντας χωρίς δουλειά 2.500 οικογένειες.

Πέρα από τον καταφανώς αντισυνταγματικό νόμο Παππά, η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι σημαντική και για έναν άλλο πολύ πιο σπουδαίο λόγο: βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης, η οποία με συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, όπως η επιχειρούμενη φίμωση της πληροφόρησης, θέλει να επιβάλει στη χώρα ένα καθεστώς που λίγο διαφέρει από εκείνο της χούντας των Συνταγματαρχών.

Έτσι, με ψήφους 16 υπέρ και 9 κατά, το δικαστήριο έκανε δεκτές –παραδεκτές κατά τη νομική ορολογία– τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών δίδοντας τη δυνατότητα στο δικαστήριο να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η Ολομέλεια που διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις των μεγαλύτερων δικαστικών ενώσεων, προχώρησε και σήμερα στην εξέταση των πρώτων θεμάτων για τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και κατά τη σημερινή διάσκεψη τα θέματα της πρωτοφανούς δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστή, ετέθησαν και κατά τη διάσκεψη καθώς πολλοί δικαστές εξέλαβαν τις ανήκειες αυτές επιθέσεις ως μεθοδεύσεις εκβιαστικού τύπου για παραβίαση της συνείδησης δικαστικών που μετείχαν στην κρίσιμη διάσκεψη.

Πάντως λόγω της ασθενείας δύο δικαστικών και της ανυπαρξίας άλλων αναπληρωτών μπορεί η υπόθεση ανά πάσα στιγμή να τιναχτεί στον αέρα, αν και κάποιος άλλος δικαστής δηλώσει κώλυμα για οποιονδήποτε λόγο, είτε για ασθένεια είτε για πειθαρχική δίωξη, όπως ο ελεγχόμενος αντιπρόεδρος.

Ήδη από τη διαδικασία λείπουν ο σύμβουλος Επικρατείας, Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος ο οποίος νοσηλεύεται μετά από καρδιακό επεισόδιο, ενώ και ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής είναι σε αναρρωτική άδεια καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη και δεν συμμετείχε στις δύο διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.