Χαστούκι στον Τσίπρα από το Συμβούλιο Επικρατείας

Κατηγορία NEWS, Media, Πολιτική

MEDIA

Posted by Youmagazine Staff

 

Αντισυνταγματικό έκρινε στο σύνολό του τον διαβόητο νόμο Παππά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δίνοντας ηχηρό ράπισμα στην κυβέρνηση του Μαξίμου.

• Πρωτοφανής επίθεση κατά των δικαστών από το Μαξίμου και απειλή για νέο αντισυνταγματικό νόμο, κατά το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

1423gj15g614g66l767
v

ΗΧΗΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ δέχτηκε ο πρόεδρος του 15μελούς, που παριστάνει τον αρχηγό κυβέρνησης, και η παρέα του στο Μαξίμου, που παριστάνουν την κυβέρνηση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο, με πλειοψηφία 14-11, απέρριψε ως αντισυνταγματικό τον διαβόητο νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες στο σύνολό του. Έτσι, η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών ξεκινά πάλι από την αρχή.

Η διάσκεψη του Στε κατέληξε σε αυτή την απόφαση λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Παρά τα τηλεφωνήματα, τις πιέσεις, τις απειλές, την προσπάθεια εξαγοράς και τις διώξεις μελών του, με πλειοψηφία 14-11 το ΣτΕ έκρινε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός ως προς τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, το οποίο και σύμφωνα με το Δικαστήριο θα έπρεπε να έχει δρομολογήσει τη σχετική διαδικασία αδειοδότησης. Το Δικαστήριο απέρριψε στο σύνολο τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, κάτι που συνιστά βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση ενώ οδηγεί στην πλήρη ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών.

Επί της ουσίας, η όλη διαδικασία ακυρώθηκε, το τηλεοπτικό τοπίο επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς και θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή από το ΕΣΡ, αφού πρώτα αυτό συγκροτηθεί σε σώμα.

Με την απόφαση αυτή, ο διαγωνισμός που έγινε με τους διαγωνιζόμενους κλειδωμένους σε κελιά ακυρώνεται, τα κανάλια που εκπέμπουν σήμερα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, όμως οι νέοι υπερθεματιστές, που δεν εκπέμπουν ακόμη, δεν φαίνεται ότι μπορούν να «βγουν στον αέρα». 

Η πλειοψηφία του ΣτΕ υιοθέτησε τη σκληρή γραμμή, αυτή της πλήρους απόρριψης της διαδικασίας. Και τούτο διότι υπήρξε και μερίδα ανωτάτων δικαστικών που τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι πρέπει, με βάση ευχέρειες που δίδει ο Κανονισμός του ΣτΕ στο δικαστήριο, να δοθεί προθεσμία ολίγων μηνών, ώστε να συγκροτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το οποίο στο εξής –κατά την απόφαση– θα έχει την αρμοδιότητα να ρυθμίζει τα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Κατά τη θέση των συγκεκριμένων δικαστικών που μειοψήφησαν, το ΕΣΡ θα αναλάμβανε το βαρύ και δύσκολο έργο να αποφανθεί ποια απ΄ όσα έγιναν μέχρι σήμερα μπορούν να παραμείνουν και ποιες βελτιώσεις και διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν ώστε οι συνταγματικές διατάξεις να εφαρμοστούν πλήρως και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Εν τέλει, αυτή η εισήγηση δεν ήταν η πλειοψηφούσα και η τελική απόφαση σηματοδοτεί την απόλυτη ακύρωση του νόμου Παππά και ως εκ τούτου την ουσιαστική κατεδάφιση του νόμου και των συνεπειών που έχουν παραχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία.
v

Αισχρή επίθεση από Γεροβασίλη-Πολάκη

Υπό το κράτος πανικού, και με δεδομένη την εχθρότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού απέναντι στην κυβέρνηση, η Όλγα Γεροβασίλη εξαπέλυσε αισχρή επίθεση κατά της Δικαιοσύνης κατηγορώντας την και λέγοντας ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να παλέψει με κάθε τρόπο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και να φέρει νέο νόμο για το θέμα, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι δεσμευτική, αλλά κρίνεται από τις συνέπειες που προκαλεί, ενώ έκανε γνωστό πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει νέα νομοθετική πρωτοβουλία και τη Δευτέρα θα καταθέσει νέο σχέδιο νόμου. 

Βεβαίως τα όσα υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη, ότι το ΣτΕ «έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια που διέλυσαν την Ελλάδα, έκρινε συνταγματικό το μαύρο στην ΕΡΤ και ότι έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία», απευθύνονται μάλλον στους ανεγκέφαλους ή σε εκείνους που από αφέλεια ή συμφέρον εξακολουθούν να βλέπουν κάτι καλό σε μια κυβέρνηση με σαφείς δημοκρατικές αποκλίσεις και εκτροπές.

Μιλώντας για το PSI, η κ. Γεροβασίλη ψεύδεται ασύστολα, καθώς η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που πρώτα το έκανε σημαία της εκστρατείας λάσπης κατά της ίδιας της χώρας και κατόπιν το ενέταξε στο πρόγραμμά της!

Κορωνίδα δε της υποκρισίας ήταν τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι τάχα η απόφαση του ΣτΕ «στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών».

Διότι η κ. Γεροβασίλη εκπροσωπεί, ως γνωστόν, την Αριστερά που πρωτοστατεί στους αγώνες υπέρ του λαού και κατά των ξένων που λυμαίνονται τη χώρα!

Όσο για τον πιστολέρο υπουργό της «δημοκρατικής» κυβέρνησης, με ανάρτησή του στα social media κήρυξε τον… πόλεμο στη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα» και ότι «ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!»

Τα συμπεράσματα για την απόφαση του ΣτΕ και για το τι είδους κυβέρνηση έχουμε, που παρέδωσε τη χώρα για 99 χρόνια στους ξένους δανειστές, εξαρτώνται από τη νοημοσύνη σας.