Αποζημίωση στον Φορντ για τον Πόλεμο των Άστρων

Κατηγορία Κοινωνία

CELEBRITIES

Youmagazine Newsroom

 

Βαρύ πρόστιμο σε εταιρεία παραγωγής για το ατύχημα του Χάρισον Φορντ κατά τα γυρίσματα του Star Wars: Episode VII.

3321gh245gh5gh54g65
v

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ παραγωγής Foodles Production καταδικάστηκε σήμερα από βρετανικό δικαστήριο να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,6 εκατομμυρίων λιρών (1,76 εκ. ευρώ) διότι δεν είχε εφαρμόσει επαρκή μέτρα για την προστασία των ηθοποιών και των εργαζόμενων της, μετά το ατύχημα που είχε ο Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Star Wars: Episode VII σε σκηνοθεσία J.J. Abrams.
O Αμερικανός ηθοποιός, ηλικίας 74 ετών, υπέστη κάταγμα στο αριστερό του πόδι, όταν έκλεισε ξαφνικά μια αυτόματη πόρτα και παγιδεύτηκε κατά το γύρισμα που βρισκόταν σε εξέλιξη στα στούντιο Pinewood, κοντά στο Λονδίνο, στις 12 Ιουνίου 2014.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Άντριου Μάρσαλ, η μεταλλική πόρτα 1,2 μέτρων επί 2 μέτρων μετατράπηκε σε «γκιλοτίνα» και δεν χτύπησε παρά «για λίγα χιλιοστά το πρόσωπο» του Χάρισον Φορντ προτού εκείνος σωριαστεί στο έδαφος και παγιδευτεί.
Το περιστατικό «θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο ενός ή δύο προσώπων» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η εταιρεία Foodles Production, θυγατρική των στούντιο Disney με έδρα το Λονδίνο, κρίθηκε ένοχη για ελλείψεις των μέτρων ασφαλείας. Ο δικαστής του δικαστηρίου του Έιλσμπερι (βορειοδυτικό Λονδίνο) τόνισε όμως κυρίως ότι η εταιρεία δεν είχε προειδοποιήσει τον ηθοποιό για τους κινδύνους στο πλατό.
«Το μεγαλύτερο σφάλμα της εταιρείας συνίσταται στην έλλειψη ενημέρωσης. Εάν είχατε αξιολογήσει τον κίνδυνο αλλά δεν είχατε ενημερώσει, σε τι ακριβώς χρησίμευε αυτή η αξιολόγηση; Εάν ο κ. Φορντ είχε, το λιγότερο, κληθεί στις συζητήσεις, θα γνώριζε τους κινδύνους που θα έπρεπε να αποφύγει» υπογράμμισε ο δικαστής Φράνσις Σέρινταν καταδικάζοντας τη Foodles Production να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1,76 εκατομμυρίων ευρώ.
v

5321gh245gh5gh54g65
v

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του τελευταίου σίκουελ του Star Wars, τραυματίστηκε και ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας J.J. Abrams, ο οποίος χτύπησε στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης.
Όπως ανέφερε στην εκπομπή The Daily Show με τον Jon Stewart, ο Abrams κράτησε κρυφό τον δικό του τραυματισμό και για πολλούς μήνες φορούσε ένα εσωτερικό στήριγμα πλάτης κάτω από τα ρούχα του.

 


Translate this post