Νέα έρευνα του FBI για τα απόρρητα e-mail της Κλίντον

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ανοίγει εκ νέου η έρευνα για τα απόρρητα e-mail της Κλίντον από το FBI. Αναβολή των εκλογών ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

332j23hj35hh56h6667
v

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ για διαρροή επιπρόσθετου αριθμού μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών, ανακοίνωσαν ότι θα διεξάγουν οι αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές του FBI σε επιστολή προς τα μέλη του Κογκρέσου.

Κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ ο επικεφαλής του FBI έρχεται να δώσει νέα διάσταση στην υπόθεση με τα e-mails που είχαν υποκλαπεί από τον λογαριασμό της Χίλαρι Κλίντον.

Το FBI θα επιχειρήσει να διαπιστώσει εάν σε αυτά τα μηνύματα εμπεριέχονται απόρρητες πληροφορίες που διέρρευσαν, δεν είναι όμως προβλέψιμο το διάστημα που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η επιπρόσθετη έρευνα.

Τα νέα στοιχεία φέρονται να εντοπίσθηκαν όχι στο σπίτι της Κλίντον, αλλά σε συσκευή που περιήλθε στην κατοχή των αρχών κατά τη διάρκεια ξεχωριστής επιχείρησης.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015, λίγο πριν από την έναρξη της εκστρατείας της Κλίντον. Καταλογιζόταν στην πρώην υπουργό Εξωτερικών ότι χρησιμοποίησε αποκλειστικά έναν ιδιωτικό λογαριασμό ηλεκτρικού ταχυδρομείου αντί ενός επίσημου κυβερνητικού server κατά τη διάρκεια των 4 ετών που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αποκαλυφθούν απόρρητες πληροφορίες.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι αυτή η απόφαση, που θα έπρεπε να έχει ληφθεί εδώ και καιρό, συνδέεται με την απερίσκεπτη χρήση προσωπικού διακομιστή από την Κλίντον και από την άρνησή της να συνεργαστεί με τους ομοσπονδιακούς ερευνητές».

Από την πλευρά του, ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του «για το γεγονός ότι το FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης διατίθενται τώρα να επιδείξουν τόλμη προκειμένου να διορθώσουν το τρομερό σφάλμα που έκαναν», είπε ότι πιθανώς οι εκλογές θα έπρεπε να αναβληθούν.

«Η διαφθορά της Χίλαρι Κλίντον επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό που κανείς δεν έχει ξανασυναντήσει», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτούς τους πονηρούς εγκληματίες να καταλάβουν το Οβάλ Γραφείο», κατέληξε.

Από την πλευρά του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με το FBI για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να συνεργαστούμε εφόσον μας ζητηθεί, ωστόσο προς το παρόν δεν διαθέτουμε επιπλέον λεπτομέρειες ή πληροφορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ.

 


Translate this post