Ισόπαλη η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ Τραμπ και Κλίντον

Κατηγορία Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σε τεταμένο κλίμα διεξήχθη η πρώτη τηλεμαχία μεταξύ Κλίντον-Τραμπ, με τις εκατέρωθεν κατηγορίες να πέφτουν βροχή και τον συντονιστή Λέστερ Χολτ να δυσκολεύεται να ελέγξει τη ροή της συζήτησης.

232jh2hj45436343774
v

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ πριν από λίγη ώρα η κρίσιμη τηλεμαχία που διεξήχθη ανάμεσα στην Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα ενεπλάκησαν σε αντεγκλήσεις για την οικονομία και την εξωτερική πολιτική, διακόπτοντας ο ένας την άλλη και αντιστρόφως επανειλημμένα στην πρώτη τους, κρίσιμη τηλεμαχία, που οι αναλυτές θεωρούν ότι ίσως αποδειχθεί αποφασιστική για την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας.

Αφού χαιρετήθηκαν και αντάλλαξαν χειραψία χαμογελώντας, οι δύο υποψήφιοι δεν άργησαν να περάσουν στην επίθεση, με την Κλίντον να αποκαλεί τις λύσεις που προτείνει ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την οικονομία υπεραπλουστευτικές και τον Τραμπ να κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών ότι το σχέδιό της για την οικονομία είναι «όλο λόγια» και δεν έχει καμιά πιθανότητα να επιτύχει.

Αντάλλαξαν κατηγορίες περί ψευδών και διαστρεβλώσεων και κάλεσαν τους τηλεθεατές να πάνε στους ιστότοπους τους για να μάθουν τα γεγονότα. Η Κλίντον του απευθυνόταν με το μικρό του όνομα· ο Τραμπ την προσφωνούσε υπουργό Εξωτερικών Κλίντον.
v

Πιο σαφής ο Τραμπ

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της βόρειας Αμερικής, η NAFTA, έχει πολλά και σοβαρά ελαττώματα και πρόσθεσε πως η Κλίντον θα όφειλε να τα είχε αντιμετωπίσει η ίδια εδώ και χρόνια. «Το κάνεις αυτό επί 30 χρόνια. Γιατί άρχισες να σκέφτεσαι λύσεις μόλις τώρα;» είπε απευθυνόμενος στην υποψήφια των Δημοκρατικών ο μεγιστάνας των ακινήτων.

Η ανταλλαγή φραστικών πυρών συνεχίστηκε σε πρώτη φάση για την οικονομία, με τον Τραμπ να λέει ότι θα μειώσει τη φορολογία στο 15% από 35% ώστε να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις που έχουν φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 «Θα ανακτήσω τις θέσεις εργασίας μας∙ εσύ δεν μπορείς να το κάνεις», είπε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας το οικονομικό σχέδιο της Κλίντον «όλο λόγια και καθόλου ουσία∙ ακούγεται ωραίο αλλά δεν πρόκειται να φέρει αποτέλεσμα ποτέ».

Από την πλευρά της η Κλίντον άρχισε να κάνει «μάθημα» οικονομίας, αναφέροντας στοιχεία και αριθμούς σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με τις άλλες χώρες.

Στο σημείο αυτό η Κλίντον έχασε πόντους, καθώς μιλούσε μια «ακαταλαβίστικη» για τους πολλούς γλώσσα.
v

432jh2hj45436343774
v

Ο Τραμπ χλεύασε το γεγονός ότι στον ιστότοπο της εκστρατείας της Κλίντον περιγράφεται το πώς θα αντιμετωπίσει την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και κατηγόρησε την υποψήφια των Δημοκρατικών ότι αποκαλύπτει στον εχθρό πώς σχεδιάζει να τον αντιμετωπίσει.

«Τουλάχιστον εγώ έχω ένα σχέδιο», ανταπάντησε η Κλίντον.

Ακόμη, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είπε πως η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα, η Fed, δεν κάνει τη δουλειά της και διαδραματίζει πιο πολύ πολιτικό ρόλο.

Ο Τραμπ είπε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος στον οποίο υποβάλλεται. Τόνισε ότι τελεί υπό φορολογικό έλεγχο επί σχεδόν 15 χρόνια και του έχει γίνει «τρόπος ζωής σχεδόν». Πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει το πόσους φόρους πλήρωσε μόλις η Κλίντον δώσει στη δημοσιότητα τα 30.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επανερχόμενος στο ζήτημα του πώς χειριζόταν τις επικοινωνίες της όταν ήταν ΥΠΕΞ.

Η Κλίντον επιτέθηκε στον Τραμπ όσον αφορά τα οικονομικά του, λέγοντας ότι ο μεγιστάνας οφείλει εκατομμύρια στη Γουόλ Στριτ και σε ξένες τράπεζες και ότι μάλλον ο Τραμπ δεν θέλει οι Αμερικανοί να γνωρίζουν πόσα λίγα κατέβαλε σε φόρους.

«Πρέπει να υπάρχει κάτι αληθινά σημαντικό, αν όχι τρομερό, που προσπαθεί να κρύψει», υποστήριξε η υποψήφια των Δημοκρατικών αναφερόμενη στη φορολογική δήλωση του Τραμπ και συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει ότι θα τη δώσει ποτέ στη δημοσιότητα.

Εδώ ήταν η Κλίντον που κέρδισε έναν πόντο.
v

532jh2hj45436343774
v

Ο Τραμπ έχει την απόλυτη πλειοψηφία στον λευκό πληθυσμό της χώρας, ενώ αφροαμερικανοί και λατίνοι τάσσονται υπέρ της Κλίντον. Πάντως ο Τραμπ προσπαθεί τις τελευταίες εβδομάδες να ανακτήσει έδαφος στην ομάδα των αφροαμερικανών, επιχειρηματολογώντας ότι η πολιτική του θα την ωφελήσει, αντίθετα με τις πολιτικές των Ομπάμα και Κλίντον. Και επέμεινε στο ότι τα επιχειρήματα της Κλίντον είναι ανειλικρινή.

Την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση παρακολούθησαν 100 εκατομμύρια άτομα. Παρόντες στο πανεπιστήμιο Χόφστρα, όπου έγινε η συζήτηση, ήταν ο Μπιλ και η Τσέλσι, η μοναχοκόρη των Κλίντον, τα τέσσερα ενήλικα παιδιά του Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια.

Η τηλεμαχία αυτή χαρακτηριζόταν εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το σταθερό προβάδισμα που διατηρούσε η Κλίντον τους τελευταίους μήνες έναντι του Τραμπ έχει εξανεμιστεί.

Αυτή ήταν η πρώτη τηλεμαχία της 68χρονης Κλίντον με τον 70χρονο Τραμπ. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο, στις 9 και στις 19 Οκτωβρίου, πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

 


Translate this post