Σκύλος εξελέγη δήμαρχος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Κατηγορία Παράξενα, Κοινωνία

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ένας 9χρονος ορεινός σκύλος των Πυρηναίων εξελέγη δήμαρχος στη Μινεσότα.

234HJ54HJ45JH6HJ62267

Ο Ντιουκ (Δούκας) αναδείχθηκε για τρίτη φορά δήμαρχος στην κοινότητα Κόρμοραντ της Μινεσότα. Image: Supplied
v

ΕΙΔΑΝ κι απόειδαν οι κάτοικοι του Κόρμοραντ, ενός δήμου 1.039 κατοίκων, και βρήκαν την υγειά τους εκλέγοντας δήμαρχο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον Ντιουκ, έναν ορεινό σκύλο των Πυρηναίων. Δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για κανονική επίσημη εκλογή.
Η αρχή έγινε το 2014, όταν ο Ντιουκ ψηφίστηκε εντελώς απροσδόκητα δήμαρχος κατά τη διάρκεια του ετήσιου Daze Festival. Η πρώτη θητεία του υπήρξε απόλυτα επιτυχημένη και οι κάτοικοι εκτιμώντας τα σπάνια για άνθρωπο χαρίσματά του –σοβαρότητα, ηρεμία, αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση, αφοβία, υπομονετικότητα, στοργή– τον εξέλεξαν δήμαρχό και το 2015 και τώρα για τρίτη φορά το 2016.
Φυσικά, όπως σε κάθε δήμο, γύρω από τον Ντιουκ υπάρχει το δημοτικό συμβούλιο.
«Όλοι ψήφισαν τον Ντιουκ, εκτός από τη φίλη του τη Λάσσυ», λέει ο ιδιοκτήτης του Ντιουκ, Ντέιβιντ Ρικ.
v

434HJ54HJ45JH6HJ62267

Η ανακοίνωση της εκλογής γίνεται από τον σερίφη με τον πλέον επίσημο τρόπο…
v

534HJ54HJ45JH6HJ62267

…ακολουθεί ο γύρος του θριάμβου…
v

634HJ54HJ45JH6HJ62267

…και φυσικά οι πρώτες δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
v

Πριν ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Ντιουκ είχε κάνει καριέρα μετέχοντας σε διαφημίσεις για την προβολή της κοινότητας. Ανάμεσα στα καθήκοντά του τώρα ως δημάρχου είναι και η παρουσία του σε παιδικά πάρτι, καθώς το 20,1% του πληθυσμού έχει παιδιά κάτω των 18 ετών.
Μέχρι τώρα τα έχει πάει τόσο καλά, που οι κάτοικοι σκέπτονται να τον εκλέξουν δήμαρχο και το 2017.
«Δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να αντιπαραβληθεί μαζί του», λέει η Κάρεν Νέλσον, μια κάτοικος της περιοχής. «Μέχρι τώρα έχει κάνει σπουδαία πράγματα για την κοινότητά μας».
Το μυστικό της επιτυχίας του Ντιουκ οφείλεται στο γεγονός ότι δεν εκπροσωπεί συμφέροντα. Σαν αποτέλεσμα, οι πολιτικές παρατάξεις που αποτελούν το δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν μεταξύ τους αντιπαλότητες, έχθρες και μίση, με τη μια να υποσκάπτει το έργο της άλλης. Έτσι, ωφελημένη βγαίνει ολόκληρη η κοινότητα.
Το Κόρμοραντ (από το θαλασσοπούλι Κορμοράνος) βρίσκεται σε μια περιοχή που την αποτελούν 18 λίμνες, και περιβάλλεται από οκτώ όμορους δήμους με ανάλογα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά.
v

Dog Elected As Mayor In Small Town Cormorant, Minnesota
v

 


 

Translate this post