Ο Ερωτόκριτος από τους Χαΐνηδες και τον Ψαραντώνη

Κατηγορία Art Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων, θα γίνει μουσική ανάγνωση του Ερωτόκριτου από τους Χαΐνηδες, τον Ψαραντώνη και την ομάδα “Κι όμΩς κινείται”.

323KGLJGL326544326

Ο Δημήτρης Αποστολάκης με τον θρυλικό Ψαραντώνη. Image: Supplied
v

Οι ΧΑΪΝΗΔΕΣ και οι «Κι όμΩς κινείται», μαζί με τον Ψαραντώνη, θα παρουσιάσουν τον Ερωτόκριτο του Βιτσέντζου Κορνάρου την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016, στις 21:00 στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στον Βύρωνα.

Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες με τον Δημήτρη Αποστολάκη, και η ομάδα “Κι όμΩς κινείται” (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου. Συμμετέχει ο Ψαραντώνης, αυτή η ξεχωριστή μορφή της κρητικής μουσικής παράδοσης.

Ο Ερωτόκριτος είναι μια μουσική μυσταγωγία, που πότισε με τέτοιο απόλυτο τρόπο τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού μας.

Οι Χαΐνηδες είναι μια μουσική ομάδα που δημιουργήθηκε το 1990 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το όνομα προέρχεται από την αραβική λέξη «χαΐν» και έφτασε να σημαίνει τον επαναστάτη, τον φυγόδικο, αυτόν που γυρίζει στα βουνά.
v

Εισιτήρια – Πληροφορίες

Προπώληση 12€
Ταμείο 15€
Α.Μ.Ε.Α. & Άνεργοι 8€

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα, τηλ. 210.7234567

Και στο site “Υπηρεσία Εισιτηρίων

v

Erotokritos home trailer from kiomoskineitai on Vimeo.
v

Συντελεστές

Χαΐνηδες – Κι όμΩς κινείται
Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου
Μουσική: Mουσικό σχήμα Χαΐνηδες
Δημήτρης Αποστολάκης: λύρα
Δημήτρης Ζαχαριουδάκης: τραγούδι – κιθάρα
Σπυριδούλα Μπάκα: τραγούδι
Τάκης Κανέλλος: κρουστά
Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα
Μιχάλης Νικόπουλος: λαούτο, μαντολίνο
Ρέλλος Θοδωρής: σαξόφωνο
Νόνης Γιάννης: μπάσο
Κίνηση: Κι όμΩς κινείται
Χορός – Ακροβασία: Δημάς Βασίλης, Καραχανίδης  Τάσος, Λινάρδου Αντιγόνη, Μακατσώρης Χριστόφορος, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χαμηλοθώρη Λία

Παραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών

 


Translate this post