Νίκη του Brexit – Παραίτηση του Κάμερον

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δραματικές στιγμές ζει η Βρετανία ύστερα από την παραίτηση Κάμερον και την αναμενόμενη κατάρρευση της λίρας.

Ποιες χώρες αναμένεται να αποχωρήσουν από την ΕΕ ύστερα από την απόφαση των Βρετανών να φύγουν από την Ευρώπη.

423542JHV5JHV5JV4H541

Ο ηγέτης του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε ότι ελπίζει πως το δημοψήφισμα θα προκαλέσει διάσπαση της ΕΕ. Photo: AFP. Πηγή: Supplied
v

Ο ΝΑΪΤΖΕΛ Φάρατζ, ο αρχηγός του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), γνωστός για την ευφράδεια και τον δηκτικό του λόγο ενάντια στο ευρώ, δήλωσε ότι «ο ήλιος ανέτειλε πάνω από μια ανεξάρτητη Βρετανία» και ότι η Ολλανδία, η Δανία, η Ιταλία και η Σουηδία είναι οι επόμενες χώρες που θα μπορούσαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βγάλαμε το πρώτο τούβλο από το τείχος», δήλωσε σήμερα το πρωί. «Ελπίζω ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη».

Είπε ακόμη ότι η 23 Ιουνίου θα πρέπει να ανακηρυχτεί εθνική εορτή καθώς σήμανε την ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μιλώντας ύστερα από το δημοψήφισμα σοκ για ολόκληρο τον κόσμο, που είδε το Brexit να νικά με 17.400.000 ψήφους υπέρ έναντι 16.100.000 ψήφους κατά, ο πολιτικός της δεξιάς είπε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει παρόμοιες αναταράξεις στην Ολλανδία, τη Δανία, τη Σουηδία, την Αυστρία και την Ιταλία.

«Είμαστε πολύ κοντά σε ένα Nexit και πιθανώς αρκετά κοντά σε ένα Dexit», εννοώντας την Ολλανδία και τη Δανία που εδώ και καιρό παρουσιάζουν φυγόκεντρες τάσεις από το Βερολίνο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποτύχει, η Ευρωπαϊκή Ένωση πεθαίνει. Ελπίζω ότι βγάλαμε το πρώτο τούβλο από τον τοίχο. Ελπίζω ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα προς μια Ευρώπη των κυρίαρχων εθνικών κρατών».

Αποκάλεσε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «νίκη για τους απλούς ανθρώπους» απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις και την πολιτική ελίτ.

Σύμφωνα με το Sky News, ο κ. Φάρατζ «μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως το πιο σημαντικό πολιτικό πορόσωπο τα τελευταία 30 χρόνια», καθώς από άσημος ευρωβουλευτής πριν λίγα χρόνια έγινε το επίκεντρο μιας μεγάλης νίκης που συγκλόνισε τον κόσμο.
v

523542JHV5JHV5JV4H541

Η παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον, η αναταραχή στις διεθνείς αγορές και η κατάρρευση της λίρας είναι οι πρώτες από τις πολλές συνέπειες της υπερψήφισης του Brexit από τους Βρετανούς. Photo: Christopher Furlong. Πηγή: Supplied
ν

 


Κράτα το

Κράτα το

Translate this post