Flyboard: η νέα ατομική πτητική μηχανή (βίντεο)

Κατηγορία Τεχνολογία, Καινοτομίες

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  |  Ενημέρωση 24/7/2016

Posted by Youmagazine Staff

 

Δείτε το βίντεο που έγινε viral με την επίδειξη πάνω από μια λίμνη μιας εξαιρετικά εντυπωσιακής ατομικής πτητικής συσκευής.

324M452NB62B653526

Το Flyboard Air έρχεται να προσγειωθεί στην άκρη της λίμνης. Photo: YouTube. Πηγή: Supplied
v

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, με διάφορους βαθμούς επιτυχίας, όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικούς, για την κατασκευή ενός hoverboard, το οποίο θα μπορεί να κινείται σε ύψος πάνω από νερό ή ξηρά. Φαίνεται όμως πως η γαλλική εταιρεία Zapata Industries κατόρθωσε το ακατόρθωτο, κατασκευάζοντας μια άκρως εντυπωσιακή πτητική μηχανή, που είναι εξαιρετικά απίστευτη για να είναι αληθινή.
Και αυτό γιατί μοιάζει με το αλεξίπτωτο jet που χρησιμοποιείται από τον Green Goblin στα κόμικς του Spider-Man ή με το hoverboard (ιπτάμενη σανίδα) από την ταινία «Back to the Future». Σύμφωνα πάντως με την κατασκευάστρια εταιρεία, το Flyboard Air μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 93 μιλίων/ώρα (45,5 χλμ.).
Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας πιλότος με τους μηχανικούς του ετοιμάζουν την συσκευή για έναν γύρο πάνω από μια λίμνη, ενώ η μηχανή, την οποία βλέπουμε μόνο από μακριά, αποδεικνύει την ικανότητά της να παραμείνει σταθερή σε ορισμένο ύψος και να προσγειωθεί απαλά στην άκρη μιας προβλήτας.
Και ενώ ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου έχουν αμφισβητήσει την αυθεντικότητα του βίντεο, η γαλλική εταιρεία εξακολουθεί να επιμένει ότι η Flyboard Air είναι πραγματική και σύντομα θα βγει στην αγορά και ότι το βίντεο που παρουσιάζει τη δοκιμή είναι επίσης αληθινό.
Πράγματι, στις 24 Ιουλίου η κατασκευάστρια εταιρεία ανκοίνωσε την πώληση της ιπτάμενης μηχανής στην αμερικανική Implant Sciences, μια εταιρεία η οποία είναι γνωστή για την ανάπτυξη μηχανών που μπορούν να ανιχνεύουν εκρηκτικά. Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή για την ανάπτυξη ιπτάμενων ιατρικών φορείων καθώς και για πλωτούς σταθμούς διάσωσης.
Όπως δήλωσε ο Robert Liscouski, πρόεδρος της Implant Sciences: «Όλοι αναρωτιούνται αν το hoverboard είναι αληθινό. Έχουμε μια τεχνολογία η οποία θα επιδράσει καθοριστικά στον συγκεκριμένο χώρο, έναν παράγοντα που δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε, καθώς πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία μπορεί να έχει πολλές χρήσεις».
v

Flyboard® Air Test 1
v

 

 


Κράτα το

Translate this post