Τέσσερις στάσεις δύναμης των Αζτέκων

Κατηγορία Αρχαία Μυστήρια, OPEN MIND

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ  4|5

Από την Αναστασία Νάνου

 

#3: Για την επίτευξη Μεταμόρφωσης

Κεραμικό αγαλματίδιο ιερέα των Μοτσέ (300 π.Χ. – 800 μ.Χ.) στο Περού. Πηγή: Flickr
ν

Η στάση της Μεταμόρφωσης.

H ΣΤΑΣΗ αυτή είναι εμπνευσμένη από ένα κεραμικό αγαλματίδιο με κόκκινο σμάλτο, που απεικονίζει μια αρσενική μορφή με γοητευτικό πρόσωπο. Το αγαλματίδιο βρέθηκε στην Λα Tολίτα, ένα νησί των ακτών βόρεια του Ισημερινού, το οποίο χρονολογείται περίπου από την περίοδο του 300 π.X. έως το 800 μ.X. Αν και φοράει μόνο ένα περίζωμα, η μορφή είναι πολύ καλά στολισμένη. Έχει βραχιόλια και στα δυο χέρια, περιδέραιο καθώς και σκουλαρίκια στα αυτιά και στη μύτη. Φοράει επίσης ένα παράξενο κάλυμμα κεφαλής με καλύμματα αυτιών που μοιάζουν με μικρά φτερά, καθώς και ένα άλλο κόσμημα που υψώνεται στην κορυφή του κεφαλιού.
H στάση του άνδρα της Λα Tολίτα είναι πολύ ευχάριστη και ευνοεί την εσωτερική αλλαγή και τη μεταμόρφωση. Mπορεί να υπάρξουν αρκετές διαδοχικές εμπειρίες σε αυτή τη στάση, όπως για παράδειγμα να νιώσετε ότι πέφτετε στα βάθη και ύστερα ότι βρίσκετε στο σωστό ρεύμα για να ανέλθετε. Είναι πολύ χαλαρωτική και ευνοεί τον ύπνο. Σκοπός της μεταμόρφωσης είναι να βρείτε μέσα σας τη δύναμη για να αντιμετωπίσετε όλες τις δυσκολίες της ζωής, ή για να εκτελέσετε μια σημαντική προσπάθεια. Αν εκτελείται συχνά, η στάση αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να πετύχετε μέσα σας μια μεταμόρφωση σε ένα επίπεδο εξαιρετικά βαθύ.
―Πώς εκτελείται. Καθίστε στο δάπεδο με τα πόδια σταυρωμένα και με τη δεξιά γάμπα πάνω στην αριστερή. Τοποθετήστε την παλάμη του δεξιού χεριού πάνω στο δεξιό γόνατο, κρατώντας το μπράτσο μακριά από το σώμα. Κλείστε το αριστερό χέρι σε γροθιά με το μπράτσο τεντωμένο. Σκύψτε ελαφρά προς τα εμπρός, αλλά κρατήστε το κεφάλι ίσιο. Τοποθετήστε τη γλώσσα ανάμεσα στα χείλη.

 


1 2 3 4 5

Translate this post